Wpis z mikrobloga

#zegarki #zegarkiboners Hej Mirki pomuszta ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szukam zegarka, który będzie nie tylko ładny, pasujący do mojego stylu ale przede wszystkim będzie funkcjonalny. Zegarka dobrej marki z datą i dniem tygodnia. Żadne tam bransolety i garnitury. Sportowo, a najlepiej militarnie. Budżet max 1,5k bo dalej to dla mnie już rozpusta. Na razie zwycięzcą jest Obywatel BM8180-03E, w zasadzie ideał. Niestety to już model wycofywany ze sprzedaży i trzeba go ciągnąć zza granicy. Jakieś alternatywy jak Orient Sports Field Defender?
Co sądzicie o marce Bisset? Wsiowa jak komunijne Casio i badziewna jak Timex czy coś warta? Akurat mają wielki wybór zegarków z konkretnymi kalendarzami i zaskakująco niskie ceny np Bisset Titanium Moon. Gruba rozkmina jest ʕʔ
Hellicon - #zegarki #zegarkiboners Hej Mirki pomuszta ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szukam zegarka, któ...

źródło: comment_1632608038yYvQuQqFDFsE3jg7n4oR4w.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
Co sądzicie o marce Bisset? Wsiowa jak komunijne Casio i badziewna jak Timex czy coś warta? Akurat mają wielki wybór zegarków z konkretnymi kalendarzami i zaskakująco niskie ceny np Bisset Titanium Moon. Gruba rozkmina jest ʕʔ

@Hellicon: no, czyli jak dla ciebie będzie perfekt.
A zwłaszcza jeśli ci się spodoba, to już w ogóle nie ma sensu żebyś szukał czegoś innego.
Zegarki to (zazwyczaj) biżuteria, to się
  • Odpowiedz
Co sądzicie o marce Bisset? Wsiowa jak komunijne Casio i badziewna jak Timex czy coś warta?

@Hellicon: zarówno Casio jak i Timex stawiam powyżej Bisset-ów. Są dokładnie tym, czym są, nie udają niczego, kosztują ile są warte.
Co do stylu, to militarne (dla lotników/piechurów) mają w swojej ofercie chyba wszystkie budżetowe marki.
Nawet te rzadziej polecane: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-a8266-5254q
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-bulova-military-hack-automatic-98a255
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopyrek Data i dzień być musi bo Hellicon się udusi. W pracy planuję przyszłość i organizuję pracę innych. Do tego pracuje w różne dni tygodnia i w zmiennych godzinach ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
marka za bardzo kojarzy mi się z kołem fortuny i ogólnie wsi

Budżet max 1,5k

Co sądzicie o marce Bisset?

@Hellicon: umówmy się… nie szukamy tutaj Omegi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dzień tygodnia to budżetowe seika i orienty, ale już jeden masz. Większość producentów unika tej komplikacji, upierając się zawężasz sobie wybór.
Tu masz czytelny, nawet w nocy, z gwarancją na 10 lat na tryt https://zegarownia.pl/zegarek-meski-traser-p59-essential-m-ts-108216
Ten
  • Odpowiedz
a marka za bardzo kojarzy mi się z kołem fortuny i ogólnie wsią ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

@Hellicon: no i słusznie.

Jakiej wielkości zegarka szukasz? Ten Citek z pierwszego postu to b. dobry wybór, ale skromna koperta. Tak ma być? Casio też fajne, ale sporo większy. Ze względu na różnice w wielkości to dla mnie dwa różne zegarki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Hellicon: nie myślałeś nad inoxem? Czasami da się wyrwać fajną używkę w tym budżecie. Na chrono stał fajny z Polski ale ma rezerwację :/
  • Odpowiedz