Aktywne Wpisy
arti040 +27
#retrocomputing #starekomputery #kiciochpyta
Mirki, otwieram na dniach w #lodz muzeum starych komputerów i konsol. Mam już prawie wszystko dopięte... oprócz nazwy. Pomożecie? Propozycje w komentarzach - plusowanko. Można wrzucać własne :-)
Mirki, otwieram na dniach w #lodz muzeum starych komputerów i konsol. Mam już prawie wszystko dopięte... oprócz nazwy. Pomożecie? Propozycje w komentarzach - plusowanko. Można wrzucać własne :-)
Lolenson1888 +25
Pogoń Szczecin na rozpoczęcie meczu i po każdej bramce ma syrenę_portową.wav
A pozostałe kluby Ekstraklasy jakie powinny mieć analogiczne dźwięki waszym zdaniem?
Puszcza zdecydowanie ryk żubra (。◕‿‿◕。)
#mecz #ekstraklasa
A pozostałe kluby Ekstraklasy jakie powinny mieć analogiczne dźwięki waszym zdaniem?
Puszcza zdecydowanie ryk żubra (。◕‿‿◕。)
#mecz #ekstraklasa
Są tu jacyś eksperci od prawa budowlanego?
w skrócie chodzi o to, że sąsiedzi (z którymi moi rodzice mają długą i nieprzyjemną historię) chcą przebudować oborę, budynek gospodarczy na mieszkalny.
Ten budynek stoi na granicy działek, a właściwie wystaje poza granicę, na działkę rodziców (na mapce zaznaczony X).
Z tego co jestem w stanie się zorientować, prawo wymaga, żeby budynek mieszkalny był w odpowiedniej odległości od granicy działki (par. 12 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (tekst. jedn..: Dz.U. z 2018 r. poz. 1422 ze zm.) Działki są szersze niż 16m.
Rodzice dostali zawiadomienie o wszczęciu postępowania (w komentarzu). Jak moglibyśmy odnieść się do tego pisma i oprotestować budowę na granicy działki na podstawie Kodeksu cywilnego (na zasadzie negatywnego oddziaływania na jego działkę)?
Nie bardzo wiem, jak wygląda postępowanie w takich sprawach, jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie to prosiłbym o pomoc.
czekasz na decyzje - odwołujesz się od decyzji jesli ujowa.
sprawe rozpatruje - nie pamietam kto, kolegium odwoławcze chyba i czekasz.
w zasadzie nie wiadomo jaką decyzje wyda starosta - mozliwe, że chcą dac negatywną tak czy siak ale postepowanie wszcząć muszą
Komentarz usunięty przez autora
To są ludzie, którzy moich rodziców okradali, truli rośliny, ubijali nasze koty
Komentarz usunięty przez autora