Aktywne Wpisy

SocialM_Center +66
Piękne to było wystąpienie. Nie zapomnę go nigdy. A czego sobie życzę? Jeszcze lepszego wystąpienia Pana Grzegorza Brauna. Dzień dobry wszystkim i szczęść Boże.
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa

YoloBolo +9
źródło: temp_file459721996568650845
Pobierz

make menuconfig*** IDF_PATH cannot contain colons. If overriding IDF_PATH on Windows, use MSYS Unix-style /c/dir instead of C:/dir. Stop.
Co robić, jak żyć
#programowanie #python #esp32 #esp8266
IDF_PATHnie może zawierać dwukropka.Jeśli gdzieś w kodzie masz przypisanie "
IDF_PATH=", powinieneś zmienną (która prawdopodobnie jest ścieżką folderu) zapisać w konwencji unixowej, czyli między innymi zamienić wskazanie nazwy dysku z "C:/" na "/c/"@MikelThief: Wiem że to dla Ciebie proste i banalne, ale dla mnie nie.
@Pitzonik: rozumiałem co mówi błąd, nie wiedziałem jak to naprawić. Lecę z tego gita i utknąłem na make. Jeśli dobrze rozumiem muszę wygrzebać w folderze plik do którego się odnosimy i zamienić tą część kodu na unixa?
Tu masz trochę więcej o nich, i o ich ustawianiu:
Duży
setx IDF_PATH "/c/users/48605/desktop/esp-idf/esp32-homekit-camera%SUCCESS: Specified value was saved.
Aktualnie nie mam pod ręką Windowsa i trochę jestem w pracy, ale wieczorem się mogę pobawić.
C:\Users***\Desktop\esp-idf\esp32-homekit-camera>make menuconfigMakefile:5: /c/users/***/desktop/esp-idf/make/project.mk: No such file or directory
make: *** No rule to make target '/c/users/***/desktop/esp-idf/make/project.mk'. Stop.
Esp-idf ma gotowy instalator pod windowsa, klikasz tylko dalej dalej dalej i gotowe.
Twój problem polega prawdopodobnie na tym, że używasz zwykłego windowsowego CMD. Musisz użyć tego co zainstalował ci esp-idf, u mnie ta konsola nazywa się "ESP-IDF 4.3 CMD" (w menu start) wtedy wszystko będzie działało