Wpis z mikrobloga

• 16
@DeXteR25 bo wykopki to cebularze i na xboxie z kodami, promocjami i kombinacjami z zakladaniem nowych kont są w stanie za kilka złotych miesięcznie grać w #!$%@? indyki i pięcioletnie i starsze gry AAA na gamepasie.
Ja osobiście kupiłem xboxa bo się skusiłem na tego gamepasa i po miesiacu nie mam w co grać bo nic tam dla mnie ciekawego nie ma, raczej jeśli masz możliwość to ja osobiście polecałbym PS,
  • Odpowiedz
Jaką konsole nowej generacji sobie kupić

jak zależy ci na exach to ps5

dlaczego na wykopie króluje x-box series x?

@DeXteR25: bo to obiektywnie korzystniejszy zakup
  • Odpowiedz
@saif3r a no tak, zapomniałem jeszcze, że kolejnym cebularskim atutem xboxa jest to, że zmieniając rejon możesz kupować gry na przykład z brazylijskiego sklepu za lepsza cenę.

@ye88

bo to obiektywnie korzystniejszy zakup

Obiektywnie to jest korzystniejszy finansowo, pod innymi względami to już co najwyżej subiektywnie.
  • Odpowiedz
@krucjan: @DeXteR25: Ja po 4 generacjach z playstation zmieniłem obóz ze względu na game pass, kompatybilność wsteczną (na którą sony już 3 raz kładzie lachę), beznadziejnie działający PSN i tryb deweloperski (mogę legalnie grzebać w konsoli). Według mnie dla 4 tytułów nie warto brać PS5
  • Odpowiedz
@DeXteR25 ja wybrałem xboxa series x zamiast ps5 z następujących powodów:
- większość gier jakie wyjdą będą dostępne i tak na obie konsole, więc gry nie decydowały (no może forza którą uwielbiam)
- Quick resume, które faktycznie działa dobrze i skraca przełączanie między grami praktycznie do minimum.
- kompatybilność wsteczna z możliwością podbicia rozdzielczości i fps w starszych grach.
- minimalnie lepsze podzespoły xboxa
- pad z xboxa dla mnie wygodniejszy
  • Odpowiedz
@krucjan: pozwol ze skorzystam z okazji, w jakie gry grałeś lub grasz, ze po miesiącu nie masz w co grac na xboxie, a jakie gry są na ps? no offence, tylko pytam bo próbuje spojrzeć na temat z innej strony
  • Odpowiedz
@JK91:
Tylko totalny ignorant może zapytać "jakie gry są na ps"
-Te co na xboxa i jeszcze więcej.

Uncharted, The Last of Us, Horizon, God of War, Ghost of Tsushima, Demon Souls, Spiderman, Detroit Become Human, Rachet, Days Gone, Until Dawn.

Jakiegoś Dooma czy Controla w gamepassie to moge kupić płytke używaną za 40 zł.
  • Odpowiedz
@DeXteR25
Ja wybrałem ps5. Miałem 2 później 4 i w końcu nadszedł czas na przesiadkę. Znajomi mają ps, więc to jest jeden głównych argumentów. Po za tym to:
-Adaptacyjne triggery mi bardzo siadają i podoba mi się ten feature
-Kupuje gry na pół z kumplem ( ustawiasz konto ziomka jako podstawowe i masz jego gry, on może zrobić to samo z Twoim+jak kupisz psn też przechodzi)
-Ogrom tytułów który czeka do
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@DeXteR25: ktoś kto pisze, że Xbox ma lepszy pad to chyba nie trzymał w ręku pada z ps5 grając, w grę, która wykorzystuje w pełni jego mozliwosci. Doznania są niesamowite.
  • Odpowiedz
@JK91: na gamepasie tak z pamięci testowałem: fife, batman arkham knight, minecraft, sherlock holmes, elite dangerous, thief, dragon age II, jakiegoś NFS, hellblade, battletoads, TES Online, Black Desert, Alien Isolation, Psychonauts 2, Curse of the dead gods, twelve minutes, Brutal legend, Pay Day 2, Pillars of eternity, którąś Yakuze, SW Fallen Order to są gry które sprawdziłem i w większości wyłączyłem po jednej sesji i nigdy nie wróciłem.
Z takich
  • Odpowiedz