Aktywne Wpisy

Psychopathy_Red +526
Podsumowując:
- Stanowski przed wyborami chciał wyemitować na Kanale Sportowym materiał uderzający w Donalda Tuska/KO, ale pomysł ten został zablokowany przez pozostałych udziałowców,
- Stanowski odszedł z Kanału Sportowego ze względu na "spór ze współpracownikami" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
- Stanowski założył Kanał Zero, na którym do spółki ze swoim kumplem Mazurkiem, pseudodziennikarzem znanym z bardzo wybiórczego traktowania swoich rozmówców, zwłaszcza jeżeli mają oni konotacje z partią polityczną
- Stanowski przed wyborami chciał wyemitować na Kanale Sportowym materiał uderzający w Donalda Tuska/KO, ale pomysł ten został zablokowany przez pozostałych udziałowców,
- Stanowski odszedł z Kanału Sportowego ze względu na "spór ze współpracownikami" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
- Stanowski założył Kanał Zero, na którym do spółki ze swoim kumplem Mazurkiem, pseudodziennikarzem znanym z bardzo wybiórczego traktowania swoich rozmówców, zwłaszcza jeżeli mają oni konotacje z partią polityczną
źródło: xd
Pobierz
Karzbig +903
Chciałem sobie powiesić model i się zastanawiałem, jakie ludzie mają na to sposoby, ale już widzę, że jedyne co mogę powiesić to siebie a samolot do kosza XD
#elektroda #modelarstwo #januszcore
#elektroda #modelarstwo #januszcore
źródło: SmartSelect_20240204_140626_Chrome
Pobierz

Czy jak zamiarzam używać React-a, to potrzebuję ogarniać view engine'y typu EJS?
Jest to kontynuacja rozkminy z wpisu (webserwer Node.js na czymś RasberryPi-podobnym do IoT).
Przez miesiąc ogarnąłem kursy The Net Ninja na temat JS oraz Node.js, a także HTML+CSS ( ͡° ͜ʖ ͡°) Już umiem postawić prostą stronkę na Expressie, gdzie sobie wyświetlam wartości pomiarów zebrane przez Node-RED za pomocą view engine'a EJS i coś tam z nimi zrobić. Chcąc się dalej uczyć chce zacząć przyswajać Reacta (i docelowo bibliotekę Material UI - przyciski itd.), jednak pojawiło mi się w głowie pytanie - co z view enginami i jak się mają do Reacta (albo Vue)?
Zarówno turoriale od Net Ninja, jak i tutorial do Expressa na stronie Mozilli opierają się o view engine'y (jeden na EJS, drugi na Jade chyba). Czy one są potrzebne jak docelowo będę używał Reacta? Na czym w trzech prostych zdaniach polega różnica pomiędzy nimi w podejściu do robieniu aplikacji, bo im więcej czytam to się robię coraz głupszy... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wołam udzielających się w moim poprzednim wpisie (jeśli nie chcecie być wołani na przyszłość to dajcie znać): @WypadlemZKajaka @UrimTumim @wyindywidualizowany @wisniad @Summar @WewnetrznySpokoj @chaczapuri @oMatej @daczka92 @Pieczor