Aktywne Wpisy
MurLand +144
Jak sobie przypomnę, umowy śmieciowe za czasów PO za 1200zl przy 14% bezrobociu to mnie skręca.
Teraz ludzie nie pamiętają tych pięknych czasów i będą głosować na nową odsłonę czyli KO.
#bekazlewactwa #konfederacja #pis #wybory #neuropa
Teraz ludzie nie pamiętają tych pięknych czasów i będą głosować na nową odsłonę czyli KO.
#bekazlewactwa #konfederacja #pis #wybory #neuropa
urzedniczatv +75
#famemma LINK PV CI KTÓRZY DOSTALI NIECH ZROBIA MI TU RENOMĘ DAJĄC PLUSA I KOM.
"Pan Nikt - Tomasz Gryguć
Bartosz Iwiś Iwicki · 4St uogoordtz.ftd ·
Podatek telefoniczny!
Jak podaje portal "money.pl" Syndyk Masy Upadłościowej po Polsce wpadł na kolejny genialny pomysł zasilania tzw. Budżetu Państwa (bo to przecież nie są pieniądze podatników).
Otóż jeśli macie telefon na kartę (który nie może już od dawna być anonimowy) i z jakichś powodów, które już nie są tylko Waszą sprawą nie wykorzystacie Państwo środków, którymi zasililiście konto do jakiegoś określonego czasu to środki te zostaną przejęte przez Państwo na poczet budżetu!
Czego nie rozumiesz Polaku? Przeczytaj sobie jeszcze raz i przyswój.
Uważam, że jest to słuszne i uczciwe rozwiązanie na ten, trudny czas, kiedy to nasi umiłowani przywódcy muszą równocześnie pilnować tylu geszewtów.
Ba, myślę, że oni są nazbyt powściągliwi i powinni wprowadzić więcej tego typu rozwiązań. W kieszeniach tych krnąbrnych obywateli jest bowiem jeszcze tyle kasy, ktorą możnaby przejąć by żyło się lepiej.
Weźmy np takie wypłaty na konto (bo przecież do ręki, w gotówce to już dawno nie lzja). Dostanie jeden z drugim przelew i trzyma tę kasę fiducjarną wydając po trochu do kolejnego dziesiątego. Ja tam uważam, że jak Poliniaki nie wydadzą powiedzmy przez 14 dni to reszta powinna lecieć do budżetu!
Tak samo zakupy gotówką. Nie dość, że się jeszcze trzoda polińska nie nauczyła, że gotówką "jest niedobra" płacić to jeszcze bierze taki Cwaniak np 100 zł do sklepu i wyjaje tylko 87. Zaraz to 13 zł powinno być zajmowane na poczet budżetu. Nie wydał, znaczy nie potrzebuje!
Oszczędności? Pffff!!!
Chyba nie muszę tłumaczyć, że w te pędy powinny być wszystkie zajęte np. przez US albo najlepiej jakieś Spółki Państwowe bo tam są lepsze geszewty!!!
Już przecież rok temu z okładem Wieprz Kościński, co to ledwo po polsku gada klarował Poliniakom, że oszczędności nie powinny tak leżeć odłogiem, a gotówka jest niebezpieczna bo pandemia (wirus dobry na wszystko).
Mój ulubiony filutek, blond Harry Potter Patkowski z kolei wyjaśnił tubylczej trzodzie, że inflacja jest bardzo dobra!
No... A Poliniaki? Łykną, wszystko łykną bez popity bo we wiadomościach i w Tefałenkach wyjaśnio. Zresztą kto by się tera przejmował pieniążkami jak tu nadciąga 4 fala złowrogiego koronaświrusa i możemy wszyscy umrzeć???!!!
Apropos Zwid19. Na fotografii "Autobus Śmierci" Matiego - najchudszego premiera Jewropy!
Życzę miłego dnia,
#bartosziwicki
P. S. Zachęcam do obserwacji mojego profilu publicznego Bartosz Iwicki"