Wpis z mikrobloga

@Szulers: 1.Wrzucam na patelnię pokrojonego pomidora(na coś około 16, nie za grubo, nie za cienko), pokrojone mięsko i trochę oleju

2.Odpalam gaz, na maksa

3.Podsmażam wszystko, aż pomidory puszczą sok, dodaje majeranku około łyżeczkę, dalej na pełnym ogniu aż zniknie większość wody

4.Zmniejszam płomień, dodaję 3-4 jajeczka i mieszam cały czas stopniowo zwiększając ogień

5.Na chwilę przed końcem dodaję łyżkę śmietany, dodaje taki fajny maślany smak

i tyle :D
  • Odpowiedz
@Szulers: Najpierw pokrój sobie dość drobno pomidora. Czerwoną (albo zwykłą) cebulę i szynkę na paski. Jeden ząbek czosnku w łupince przekrój na pół. Wbij ile tam chcesz jajek do miseczki, popieprz dość sporo. NIE SÓL. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na patelnię szynkę, czosnek i cebulę. Przykryj pokrywką, żeby się trochę przydusiło. Po kilku chwilach zdejmij pokrywkę i daj szynce się podsmażyć Następnie dodaj pomidora i także go trochę podsmaż. Wlej
  • Odpowiedz