Mam encję składającą się z poniższych pól i chciałbym ją umieścić w bazie danych za pomocą api używając metody POST. Tylko, używając RequestBody dla mojej klasy User, będę musiał wpisywać te wszystkie dane, a ja w moim requescie chcę podawać tylko email i hasło, a np appUserRole ustawiać w mojej metodzie serwisowej.
Ja wiem, ze nie odpowiadam Ci na pytanie ale najszybciej będzie jak sobie wygooglasz na stackoverflow ten problem albo znajdziesz repozytorium na GitHubie gdzie ktoś napisał bliźniaczy kod
@Rubajticos: Właśnie z tym kombinuję, tylko że ja niekoniecznie chcę "pominąć" niektóre pola encji, tylko nie chcę aby były wprowadzane przez użytkownika.
@aloucie: Paaanie jaki mapstruct, ja tam wole mieć kontrole nad swoim kodem ( ͡°͜ʖ͡°) @stanleymorison: Inną opcją jest zrobienie komponentu/klasy, która ma funkcję, która przyjmuje requestBody i zwraca encję. Pola encji, które chcesz mieć z requestBody bierzesz z requestBody, a pola które generujesz lub bierzesz z innego źródła to generujesz albo bierzesz z innego źródła ( ͡°͜ʖ͡°
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)... #przegryw
#programowanie #naukaprogramowania #java
Pola email i firstName się skopiują w ten sposób.
@stanleymorison: Inną opcją jest zrobienie komponentu/klasy, która ma funkcję, która przyjmuje requestBody i zwraca encję. Pola encji, które chcesz mieć z requestBody bierzesz z requestBody, a pola które generujesz lub bierzesz z innego źródła to generujesz albo bierzesz z innego źródła ( ͡° ͜ʖ ͡°