Wpis z mikrobloga

#niepopularnaopinia #motoryzacja klakson powinien byc tak samo głośny w środku jak jest na zewnątrz - moze oduczyłoby to p0lakow hamowania klaksonem. Normy głośności powinny byc obniżone co najmniej o 20 dba w przypadku osobówek i #motocykle a policja powinna kontrolować głośność. W przypadku przekroczenia norm powinien byc zabierany dowód.
  • 10
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: Mieszkam przy ruchliwym rondzie. Słyszę serie klaksonów co 5 min w tygodniu. @BajerOp: No dokładnie, po co dawać ograniczenia prędkości i zakazy parkowania, to przeciez nic nie zmienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BajerOp: Uzasadnij dlaczego jest to debilne. Uważasz, ze hałas nie jest szkodliwy? Nie jestem przeciwnikiem aut, sam mam, jeżdżę codziennie, mam moto ale nie zmienia to faktu, ze hałas jest zbędny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bartekbx10: eh, i tak twoja racja będzie ważniejsza bo mieszkasz koło ruchliwego ronda. Polacy i tak nic nie trąbią. Do tego już jest zakaz trąbienia i co trzeba więcej przepisów wprowadzać?

Art. 29. - [Używanie sygnału dźwiękowego lub świetlnego] - Prawo o ruchu drogowym.
  • Odpowiedz
@BajerOp: gdzie napisałem o zakazie trąbienia? Ponowię pytanie, bo może nie zauważyłeś - czy hałas jest szkodliwy? Jak juz przywołałes prawo - czy nie ma tam mowy o zakazie nadużywania sygnału dźwiękowego?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Bartekbx10: no jest właśnie po to go dałem. Ten przepis wyczerpuje wszystko, nie trzeba dokładać kretynizmow jakie wymyśliłeś, wystarczy egzekwować co mamy.

Hałas jest szkodliwy i co z tego? Za wysoka temperatura w aucie też a nie trzeba tego regulować przepisami.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja klaksonu używam w zasadzie tylko wtedy kiedy ktoś ewidentnie zaśpi na światłach, np typ jest na samym przodzie nie rusza się 5 sec to od razu trąbie
@Bartekbx10
  • Odpowiedz