Aktywne Wpisy
Maczuga_Herkulesa18 +193
Dzisiaj wyjazd firmowy więc jak zwykle obrączka zjeżdza z palca i czas na zabawe z Julkami lvl 22 z działu sprzedaży :) Raz się żyje #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Arbuzlele +311
Wydrukowem wazę z tego projektu link
Nie wygląda ona jednak tak jak na obrazku.
Jakość jest świetna, ale nie wiem skąd wzięły się te dodatkowe "krzyżaki"
Prusa slicer, rozdzielczość wysoka 0.1mm, drukowanie w trybie wazy. W slicerze wygląda to tak jak na thingiverse.
https://www.thingiverse.com/thing:2906756/makes
@The_Joker: support raczej nie, bo na "bezpiecznych" krawędziach tez jest
"You can also print it without spiral mode by setting infill to 0% and zero top layers. This allows to print with more shells for extra strength, but it will produce a visible seam unless you enable random contour starting points in your slicer."
na te nie zwrocilem uwagi, zaraz sprawdze, jednak z tekstu wynikalo, ze to nie powinno miec znaczenia jak drukuje w
@1392c309a2da8ca65641315bf7dc62f2: to nie to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@1392c309a2da8ca65641315bf7dc62f2: pewnie nie nadąża przetapiać, może miec wpływ. Przy drewnianych filamentach specjalnie sie tak robi
@Felonious_Gru: @1392c309a2da8ca65641315bf7dc62f2: mialam takie bloby na swojej Prusie jak drukowałam z filamentu DevilDesign. W losowych miejscach przy przejściu na wyższą warstwę był "blob", przez co wydruk nie był gładki a ma grudki w losowych
dzieki za pomoc :)
ender 6
Chyba, że pająk masochista próbuje drukować przez USB
mam tez zainstalowana cure, ale nigdy nie uzywalem, a z tego co obserwuje, wiele osob wlasnie z cury korzysta.
@1392c309a2da8ca65641315bf7dc62f2: zmienić ustawienia na prawidłowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Znasz moze jakies dobre zrodlo do nauki slicerow itd? moze byc po angielsku, a w formie ksiazki byloby najlepiej. Musze sie nauczyc rozpoznawac i nazywac problemy, wtedy bedzie szybciej znalezc ich zrodlo.