Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#zwiazki #bekazkatoli

Nie moge znieść, ze moja dziewczyna ma zamiar klekac przed ksiedzem

Jestem z moja dziewczyna w zwiazku od prawie 5 lat. W przyszłym tygodniu wybieramy sie na wesele jej siostry. Bedzie to slub koscielny. Moja dziewczyna od kilku lat nie chodzila prawie w ogole do spowiedzi. Na ślubie ma być druhną i chcę przyjąć komunię. Nie moge znieść, że bedzie kleczec podczas spowiedzi przed siedzacym nad nia księdzem i tlumaczyc sie z najintymniejszych rzeczy, ktore tak naprawdę nie są niczym złym wbrew opinii kościoła. Do tego będzie klęczeć podczas komunii, co jest również w mojej ocenie niesamowicie poniżające. Nie jestem wierzący i jestem antyklerykalem. Jej podejście jest zupełnie inne w tym temacie. Wpływ prania mózgu w dzieciństwie i bezrefleksyjność z jej strony są zbyt silne w stosunku do mojej perswazji.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61313175cac448000a951f3a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 20
  • Odpowiedz
SilnyKarp: Ocho...

Nie moge znieść, że bedzie kleczec podczas spowiedzi przed siedzacym nad nia księdzem i tlumaczyc sie z najintymniejszych rzeczy, ktore tak naprawdę nie są niczym złym wbrew opinii kościoła. Do tego będzie klęczeć podczas komunii, co jest również w mojej ocenie niesamowicie poniżające.

Nie jestem wierzący i jestem antyklerykalem

Szczerze? Ja jestem katolikiem. Wierzącym i praktykującym. Księża to często omylni, głupi i słabi hipokryci. Uważam też że skutecznie obrzydzają
  • Odpowiedz
OP: Do wszystkich nieoświeconych w tym watku.
Bog nie stworzył czlowieka, to ludzie go stworzyli w swojej glowie. Bog nie istnieje. Wierzycie w to wszystko tylko i wylacznie dlatego, ze urodziliście w takich, a nie innych czasach i akurat w tym właśnie miejscu. Wasi niepisimienni przodkowie jeszcze pare pokolen temu zostali zmanipulani przez swoich rodzicow tak samo jak wy teraz, tylko po to żeby klekac i kajać przed dygnitarzami, ktorzy zyja
  • Odpowiedz
Ale Bóg jest święty. Założenia wiary są święte.

@AnonimoweMirkoWyznania: co? Założenia wiary się zmieniają z czasem, bo wymyślili je ludzie. Tam nic nie jest święte. Np. kiedyś w świątyni Jahwe czczono także jego żonę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Generalnie ta religia pochodzi z Bliskiego Wschodu, gdzie parę tysięcy lat temu to bóstwo było jednym z wielu.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nie może przyjąć komunii na stojąco, na rękę? Do spowiedzi też przecież nie musi iść, bo nikt tego nie sprawdza. Ewentualnie może się wyspowiadać, że za dużo ogląda netlixa i tyle jeśli chodzi o "grzechy". Powiedz jej że nie życzysz sobie by komuś opowiadała o waszym wspólnym życiu erotycznym.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie rozumiem zupełnie czegoś takiego, tj. bardziej sensowny byłby ten tytuł, gdybyś za wszelką cenę nie chciał chrzcić dzieci, a ona bardzo - lub tego typu decyzyjne rzeczy, które dotyczą Was obojga. Szkodliwość tego, co robi, jest absolutnie zerowa, jeśli dziewczyna nie chce Ciebie za wszelką cenę nawracać. Jeśli w ten sposób czuje się lepiej i jest jej łatwiej? Skoro raził Cię bardzo taki objaw bezrefleksyjności to czemu nie od
  • Odpowiedz
OP: @Velma_Dinkley
Elementy zawierzenia nie przeszkadzają mi do momentu dopóki mnie nie dotyczą.
Moja partnerka ma klekac przed typem, ktorego fundamentem działalności jest obłuda i ma mu się tłumaczyć między innymi z tego, że żyje w związku ze mną. Uznając tym samym naszą miłość za grzech, cos zlego i to tylko dlatego że pozwala sobie na nią bez jego zgody i warunków. Podczas tego wszystkiego ma jaszcze na koniec prosic o
  • Odpowiedz