Wpis z mikrobloga

Docker Desktop przestaje być darmowy dla większych firm (powyżej 250 pracowników lub 10 mln $ przychodu).
Takie firmy będą musiały wykupić licencje żeby móc kontynuować korzystanie z Docker Desktop (mowa tylko o GUI).

Można obyć się bez GUI, które nie jest niezbędne. Choć chyba największy problem mają obecnie wygodni Windowsowicze dla których najłatwiejszym do tej pory sposobem na instalację Dockera było zainstalowanie Docker Desktop.

#docker #programowanie #devops #kubernetes
Pobierz Hektorrr - Docker Desktop przestaje być darmowy dla większych firm (powyżej 250 praco...
źródło: comment_1630533840JVz3ba5gvVatFn41cB7n1R.jpg
  • 2
@Hektorrr: ja w sumie mam swój biznesmam napro wersji, z powodu prywatnych repo jak i limitu pullow od zeszlego roku.

Osobiscie w phpstormie jest wbudowane gui dla dockera imho duzo przyjemniejsze niz docker desktop, dla vscode nie ma pluginów?

a jesli o sama instalacje chodzi, to wsumie vmka z jakims distro. Zakladam w sumie,ze ludzie uzywajacy dockera sa w miare techniczni wiec spawniecie vmki czy wsl to dla nich nie problem
Pobierz LaylaTichy - @Hektorrr: ja w sumie mam swój biznesmam napro wersji, z powodu prywatny...
źródło: comment_1630580539IpYIJghfur7Xu6ehDxBrRK.jpg