Witam( ͡°͜ʖ͡°) mam metode, która przyjmuje tablice stringów i mam przy wykorzystaniu Klasy StringBuilder wyczyscić tekst z cyfr i zwrócić to jako String, niby wszystko spoko ale bez użycia "replaceAll("\d", "");" nie przechodzi mi testu a na moje oko usunąłem już cyfry, o co tu kurde chodzi xD?
jak probowałem wyswietlic Stringa bez wykorzystania replaceAll to wyglądał na oczyszczony z cyfr (╯°□°)╯︵┻━┻
public static String concatenateStringsWithoutDigits(String[] strings) {
StringBuilder sb = new StringBuilder(); for (int i = 0; i < strings.length; i++) { sb.append(strings[i]);
@LubieSzaszylkiZLublina: ten sam problem, przed returnem Stringa zrobiłem sobie System.out.println(sb); i wyświetliło poprawna odpowiedz mimo wszystko test nie przepuszcza; / kwestia czy ja popełniam jakiś błąd czy test nie bierze takiego rozwiązania pod uwagę
@LubieSzaszylkiZLublina: poszedłem dalej, wygląda na to że oczekiwali rozwiązania problemu przez gotowa metodę a nie wymyślanie koła na nowo (╯°□°)╯︵┻━┻
zdąrzyłem też już rozwiązać kolejne dosyć duże wyzwanie i coraz lepiej zaczynam ogarniać duże ilości kodu - sporo refaktoryzuje i optymalizuje przez co moje spaghetti jest troche mniej spaghetti ale czuje dobrze XD
Ten aktor i postać Ghula wg mnie nosił cały serial na barkach. Całość jest bardzo dobra ale jak pojawia się Goggins na ekranie, to zaczyna być jeszcze lepiej. #fallout #seriale
mam metode, która przyjmuje tablice stringów i mam przy wykorzystaniu Klasy StringBuilder wyczyscić tekst z cyfr i zwrócić to jako String, niby wszystko spoko ale bez użycia "replaceAll("\d", "");" nie przechodzi mi testu a na moje oko usunąłem już cyfry, o co tu kurde chodzi xD?
jak probowałem wyswietlic Stringa bez wykorzystania replaceAll to wyglądał na oczyszczony z cyfr (╯°□°)╯︵ ┻━┻
public static String concatenateStringsWithoutDigits(String[] strings) {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (int i = 0; i < strings.length; i++) {
sb.append(strings[i]);
}
for (int i = 0; i < sb.length(); i++) {
if (Character.isDigit(sb.charAt(i))) {
sb.deleteCharAt(i);
}
}
return sb.toString().replaceAll("\d", "");
#java
#naukaprogramowania
i wyświetliło poprawna odpowiedz mimo wszystko test nie przepuszcza; /
kwestia czy ja popełniam jakiś błąd czy test nie bierze takiego rozwiązania pod uwagę
Correct output:
Testinput
Your code output:
Testinput
Testinput
zdąrzyłem też już rozwiązać kolejne dosyć duże wyzwanie i coraz lepiej zaczynam ogarniać duże ilości kodu - sporo refaktoryzuje i optymalizuje przez co moje spaghetti jest troche mniej spaghetti ale czuje dobrze XD