#androiddev Słuchajcie, po ostatniej aktualizacji AS, SDK i AVD przestały mi działać usługi od lokalizacji (mam na myśli gps).
W/GooglePlayServicesUtil: (...) requires the Google Play Store, but it is missing.
W/GoogleApiManager: The service for com.google.android.gms.internal.location.zzaz is not available: ConnectionResult{statusCode=SERVICE_INVALID, resolution=null, message=null}
Powtórzę: przestało działać, nie że nigdy nie działało. Poświadczenia wszystkie, które mają być są nadane. W internecie znalazłem, że ktoś miał zablokowany gps w emulatorze, ale pogrzebałem i zdaje się, że wszystko jest udostępnione, ale może coś przeoczyłem. Ktoś może się spotkał z takim problemem i wie jak to rozwiązać?
- prawie 29 lat - 160 cm wzrostu - sczupła - ciemne włosy - ciemne oczy - wykształcenie wyższe (magister) - stała, stabilna, w miarę dobrze płatna praca
Myślicie, że w tym roku poznam miłość mojego życia?
Słuchajcie, po ostatniej aktualizacji AS, SDK i AVD przestały mi działać usługi od lokalizacji (mam na myśli gps).
Powtórzę: przestało działać, nie że nigdy nie działało. Poświadczenia wszystkie, które mają być są nadane. W internecie znalazłem, że ktoś miał zablokowany gps w emulatorze, ale pogrzebałem i zdaje się, że wszystko jest udostępnione, ale może coś przeoczyłem. Ktoś może się spotkał z takim problemem i wie jak to rozwiązać?
Patrzę właśnie na dostępne emulatory na AVD i widzę, że z Pixel 4 XL na którym testuję usunięto Play Store (-‸ლ)
Dzięki za pomoc.
Nie załapałem, że mogło to zostać usunięte. Ech, pewnie dlatego nigdy nie będę #programista15k (╯︵╰,)