Wpis z mikrobloga

nr 1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@janusz_mustermann: zrezydowanie nie. Fort jest najlepszy. Każdy jeden z tych zestawów jakie składałem, na koniec powodował takie: hmmm, czegoś mi brakuje. Po zbudowaniu 6769/6762 było tylko: whoooooooa. Jak ja mam tego zdjęcia zrobić?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@damw: może tak być, bo największy zestaw jest spoko. Dla mnie ten tutaj ma swój klimat, jest sporo uzbrojenia per figurka, był w miarę tani i do tego ten śliczny parawan czy płachta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tutaj jedynie mi brakuje jakiejś patelni
  • Odpowiedz
@hoppek: jeden to wznowienie drugiego. Na telefonie piszę, więc mi ciężko sprawdzić, ale jeden z 1996 chyba roku, a drugi 2002 chyba. Wtedy LEGO zrobiło jakąś serię, z wznowieniami legendarnych setów
  • Odpowiedz
@damw: eh. Zarówno wznowienie jak i oryginał kosztują miliony monet ;_; Chciałbym jakieś stare, westernowe zestawy, ale nie wiem od czego zacząć.
  • Odpowiedz
@hoppek: no pamiętam jak ja kupowałem, to cały czas śledziłem te zestawy na BL. I z każdym tygodniem znikała jedna upatrzona sztuka... Musiałem zmienić plany i kupić w innej kolejności, bo się bałem, że mi wszystkie znikną xD
  • Odpowiedz
@damw: a którym zestawem warto się zainteresować na początku? Takim nie za drogim, a żeby był fajny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cały czas mam na oku 6755, coby znaleźć jakąś dobrą ofertę, ale może warto zainteresować się czymś jeszcze.
  • Odpowiedz
czyli 6764 to jest wznowienie 6755? I też niczym się to wznowienie nie różni?

@hoppek: BL pokazuje dokładnie takie samo inventory obydwu zestawów, też jest notka o wznowieniu. Więc pewnie tak ;)

Szkoda, że już takiej serii najpewniej nie dostaniemy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@ToiletShark: +1
  • Odpowiedz
@damw: te nakrycia jak zachowane (), z tego co pamiętam w swoim zestawie doprowadziłem je do takiego stanu że nawet za dzieciaka wydawało się brzydkie. ta armata ciemna jakaś dziwna tylko
  • Odpowiedz
@mirabelka2137: armaty były różne na różne rynki. W Kanadzie i USA nie strzelały xD W sumie nie sprawdzałem jako kolor dokładnie powinien być. Ale rzucę okiem, to w razie czego zamówię przy następnych paczkach od zagranicznych sprzedawców
  • Odpowiedz
@damw: czy te wszystkie 17 westernowych zestawów, które masz w kolekcji, to w większości zestawy nowe czy używane? I ile czasu zajęło ci skompletowanie tego wszystkiego?
  • Odpowiedz
@hoppek: wszystko używki. Nowe kosztują takie pieniądze, że szkoda tyle wydawać. Zbierałem 2 albo 3 miesiące. Musiałbym sprawdzić dokładnie
  • Odpowiedz