Wpis z mikrobloga

mirki, ja już jestem stara i żyję trochę pod kamieniem, tylko co jakiś czas do mnie dociera świat zewnętrzny. O co chodzi z fame MMA? Czy ja dobrze rozumiem, że to współczesne walki gladiatorów, tyle że gladiatorami są jacyś influencerzy z instagrama? Czy chodzi o coś więcej tylko ja nie ogarniam?

To brzmi jak dystopia, dziwi mnie, że nie mam jakichś protestów przeciw temu. Idole nastolatków znani z tego, że prowadzą konsupmcyjny styl życia sponsorowany przez agencje influencerow są wystawiani do walk w klatkach przeciw sobie. Jeżeli to nie jest scenariusz rodem z czarnego lustra to ja nie wiem co im jest. Nie ma żadnych analiz socjologicznych tego zjawiska?

#dystopia #famemma #internet #marketinginternetowy #instagram #tiktok #gownowpis
  • 9
  • Odpowiedz
@Azsat

Konsupcjonizm to nie przestępstwo - jedni spinają dupsko o to, inni mają #!$%@?.
I nikt tam nie bije się na śmierć i życie, a same konflikty są inscenizowane.
Bawi mnie fakt, że trzeba od razu protestować na ulicach i bojkotować przemoc, gdzie zachęcane jest bicie się na sportowo w oktagonie, a nie na ulicy. XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Grabarz445: Nie rozumiem idei oglądania inscenizowanych konfliktow, ale ok, jestem stara. Promocja konsumpcjonizmu jest negatywnie nacechowana moralnie, bo przyczynia się do dewastacji planety i negatywnie wpływa na kondycję psychiczna społeczeństwa. Tym bardziej, jeżeli mówimy o idolach nastolatków
  • Odpowiedz
@Azsat to jak cokolwiek jest negatywnie nacechowane, to już trzeba urządzać protesty? Tak jakby miały cokolwiek zdziałać...

Nie rozumiem idei oglądania inscenizowanych konfliktow, ale ok, jestem stara.

Wiesz że chyba od jakiś nastu lat w stanach jest coś takiego jak WWE? Tam mają specjalną obsadę swoich "zawodników" i inscenizacja walk to normalka.
Sam pomysł się sprzedaje i tak, dlatego inne federacje(nawet te sportowe)to podłapały i robią swoje dramy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Grabarz445: Oczywiście ze nie wiem, mówię, że żyję pod kamieniem. Z trudem i bólem przychodzi mi świadomość, że żyje w spoleczenstwie, w którym za rozrywkę uchodzi oglądanie jak industry plants kopią się po ryjach, ot co
  • Odpowiedz
@Azsat: Moim zdaniem źle na to patrzysz.Po pierwsze,Gladiatorzy to byli niewolnicy którzy z przymusu walczyli na śmierć i życie więc nie rozumiem tego porównania do osób które wychodzą do klatki z pełna świadomością."Idole nastolatków znani z tego, że prowadzą konsupmcyjny styl życia sponsorowany przez agencje influencerow są wystawiani do walk w klatkach przeciw sobie" tak samo można powiedzieć o piłkarzach czy jakichkolwiek osobach uprawiających sport zawodowy.Co do bojkotu to był on
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Azsat: Żyj dalej i najlepiej zapomnij o fame MMA. Świat jest po prostu #!$%@?, ot co. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz