@ce029c47: Najnowszy blok: 0000000000000000000b8eb36725cf22d3fd9ee114a285e19cfead9714052a1b 19 zer na początku. Base64, czyli prawdopodobieństwo znalezienia to 19^64
@Opposition_Fuhrer: Chyba moje pytanie nie jest wystarczjąco zrozumiałe. Nie pytam o to jakie jest prawdopodobieństwo tylko ile kopalnia faktycznie sprawdziła kombinacji zanim wykopała ten dany blok.
@ce029c47: Nie ma stałej liczby do przeorania żeby znaleźć. Zmieniasz memo w bloku, obliczasz skrót sha256 i sprawdzasz czy ma wymaganą liczbę zer na początku. Obecnie to 19. Musisz losować, nie ma innej metody. Może ci wypaść za pierwszym razem, ale średnia ustawiona jest obecnie na 1 : 19^64. I to jest dokładna odpowiedź. Obecnie kopalnie muszą ŚREDNIO wykonać 19"64 prób zanim wykopią blok.
@Opposition_Fuhrer: Wiem jak wygląda kopanie bloku. Co z tego że nie ma stałej liczby, co z tego że rządzi tym losowość. Zadałem inne pytanie, odpowiedzi są nie na temat.
@Opposition_Fuhrer: No właśnie z Ciebie Panie jest nieuk i cham, w szkole podstawowej jest czytanie ze zrozumieniem i nauka kultury osobistej ¯\_(ツ)_/¯
@ce029c47: No właśnie są, ale nie ma lekcji logiki, bo tej nie da się nauczyć. Dokładna odpowiedź na twoje pytanie to 19^64 a że nie rozumiesz, to twoje ograniczenie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Opposition_Fuhrer: Oh Panie, zdajesz się być typem osoby która usilnie próbuje wmówić komuś że czegoś nie rozumie, a to właśnie Ty jesteś tym który nie rozumie i jeszcze zamiast zrozumieć poruszony problem, to próbuje obrażać podczas dyskusji jakby zabrakło merytorycznych argumentów. Odpowiadasz mi jakie jest prawdopodobieństwo znalezienia bloku gdy ja zadaję pytanie o to ile fatycznie zostało wykonanych prób znalezienia dla wskazanego wykopanego bloku. To tak jakbym pytał po ilu
@Wsss: Tak, tylko z tego co znajduję to dostępne są tylko informacje o aktualnym hashrate.
Ale gdy chcę poznać te dane dla wykopanego bloku 333333, to już brakuje mi danych timestamp: 12/08/14 01:47:59 miner: Slush Pool elapsed time: 440 sec hashrate: ?
orientacyjnie możesz sprawdzić jaka była wtedy trudność w sieci i tak policzyć. Dokładnie to trzeba by znać moc.
@Wsss: No właśnei myślałem o trochę większej dokładności, a jak wynika z dyskusji to są dwa sposoby 1. gotowe dane od poola ile prób zostało wykonanych - wydaje się że raczej nikt takich danych nie zbiera 2. Obliczyć wykorzystując czas wykopania bloku i hashrate poola w czasie w którym blok został wykopany - wydaje się że MOŻE
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
19 zer na początku. Base64, czyli prawdopodobieństwo znalezienia to 19^64
Nie pytam o to jakie jest prawdopodobieństwo tylko ile kopalnia faktycznie sprawdziła kombinacji zanim wykopała ten dany blok.
Musisz losować, nie ma innej metody. Może ci wypaść za pierwszym razem, ale średnia ustawiona jest obecnie na 1 : 19^64.
I to jest dokładna odpowiedź. Obecnie kopalnie muszą ŚREDNIO wykonać 19"64 prób zanim wykopią blok.
Zadałem inne pytanie, odpowiedzi są nie na temat.
Oh Panie, zdajesz się być typem osoby która usilnie próbuje wmówić komuś że czegoś nie rozumie, a to właśnie Ty jesteś tym który nie rozumie i jeszcze zamiast zrozumieć poruszony problem, to próbuje obrażać podczas dyskusji jakby zabrakło merytorycznych argumentów.
Odpowiadasz mi jakie jest prawdopodobieństwo znalezienia bloku gdy ja zadaję pytanie o to ile fatycznie zostało wykonanych prób znalezienia dla wskazanego wykopanego bloku.
To tak jakbym pytał po ilu
Twoje pytanie jest kretyńskie i idiotyczne:
- Co oznacza "kopalnia"? O jakiej mocy z iloma jakimi koparkami? Przecież kopalnia pod względem mocy to pojęcie
Ale gdy chcę poznać te dane dla wykopanego bloku 333333, to już brakuje mi danych
timestamp: 12/08/14 01:47:59
miner: Slush Pool
elapsed time: 440 sec
hashrate: ?
Po co to w ogóle?
źródło: comment_1630163133dfvU9KzAVrSdpaRR9Mo3XH.jpg
Pobierz@Wsss: No właśnei myślałem o trochę większej dokładności, a jak wynika z dyskusji to są dwa sposoby
1. gotowe dane od poola ile prób zostało wykonanych
- wydaje się że raczej nikt takich danych nie zbiera
2. Obliczyć wykorzystując czas wykopania bloku i hashrate poola w czasie w którym blok został wykopany
- wydaje się że MOŻE