Wpis z mikrobloga

Skąd bierzecie informacje o wydarzeniach, festiwalach, wystawach i innych takich na #slask ?

Wiem, że na FB jest sekcja "wydarzenia" ale nie wszystko tam jest - te proponowane są chyba wyświetlane na podstawie zapisów znajomych (?) czy jakimś innym dziwnym algorytmem, bo przykładowo lubię sztukę, muzea, koncerty a wyświetla mi same festiwale drum 'n bass i sanah XD

#katowice #chorzow #sosnowiec
  • 10
  • Odpowiedz
@jatylkozapytac: kup jakis bilet na koncert czy spektakl na ebilet.pl to zawalą cie spamem o koncertach czy spektaklach¯\_(ツ)_/¯ tylko no wiesz ja np czekam juz prawie 2 lata na festiwal metal hammer w spodku. Moj kolega juz stracił nadzieje ze koncert Rammsteina ktory miał być w tamtym roku nie odbył sie w tym a przyszły tez stoi pod znakiem zapytania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@motyVVanitas: kupuje od nich bilety, dostaje newsletter. Rammsteina i wszystko inne co na Śląskim to oglądam z balkonu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chodzi mi też o wydarzenia typu wystawy, czy coś typu industriada, dni różnych miast, wieczorne pokazy filmowe, festiwale roślin czy tego typu jak na Nikiszu organizują (festiwal piwa, czekolady itp).
Większość z tego znajduje szperając po sieci, wpisując różne miasta czy sprawdzając kalendaria konkretnych galerii
  • Odpowiedz
@jatylkozapytac: byla kiedys ultramaryna ale czy dalej dziala to nie wiem. To bylby dobry pomysł na serwis internetowy gdzie umieszczone byłyby nawet daty dożynek we wsiach. Ja kiedys przypadkiem przejazdem trafiłem na przykład święto pieroga na Dolnym Śląsku ( ʖ̯) , objadłem się takich z jagódkami czy truskawkami
  • Odpowiedz
@jatylkozapytac: Aktualnie też niestety głównie z fejsa i tym sposobem o ciekawej dla mnie imprezie motoryzacyjnej odbywającej się koło domu dowiaduję się stojąc w korku, który ta impreza wygenerowała () Na pewno warto mieć polajkowane profil miasta i inne takie bo czasem sami wrzucają info. A i chętnie zamienię się na informacje o festiwalach drum'n'bass bo to też mnie akurat interesuje :D
  • Odpowiedz
@jatylkozapytac: Najbliższy od Katowic festiwal #dnb jest pod Pragą. Nigdzie bliżej już od lat nie było (w 2012 była polska edycja Let It Roll nad jeziorkiem Chechło obok Tarnowskich Gór - zaliczyłem, ale frekwencja była niska i nigdy więcej wydarzenie nie zostało powtórzone). Na #festfestival była scena z drumkami, w Ostrawie już były dwa miniwydarzenia z Beats for Love ze sceną dnb, ale to nie cały festiwal dnb.
  • Odpowiedz