Wpis z mikrobloga

Co robicie żeby kluski do spagetti się nie sklejały dolewacie oleju do gotującej wody czy hartujecie zimną wodą jak są w durszlaku?
  • 58
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 53
@bArrek: używam dobrego makaronu z pszenicy durum. Wtedy się nie klei. A ty widzę bierzesz najgorszy makaron za złotówkę to masz rezultaty.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 101
@teh_drama: tylko, że to jest prawda. Makaron nie z pszenicy durum będzie się kleił. Dlatego w PRL lało się olej do wody. #!$%@? mać, biednemu i głupiemu nie wytłumaczysz bo się zaraz zasra. A wystarczy nie kupić makaronu za 99 groszy a za 3 i zupełnie inne żarcie, przecież to nie steki cobe.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 57
@teh_drama: ja #!$%@?, kucharze to się na opiekaczu grilluja w grobach. Olej do makaronu. Jesteście obrzydliwymi p0lakami. Do tego bolognese bez selera naciowego i wołowiny i wydaje się że jecie bolognese xD cebula, łopatka, koncentrat pomidorowy xD
  • Odpowiedz
@bArrek: kupujesz makaron, czytasz instrukcję na opakowaniu, ustawiasz minutnik i wrzucasz do gotującej się wody na tak długo ile podaje producent. Uwaga, co 2-3 minuty przemieszaj makaron, żeby się nie skleił.
Nie da się tego #!$%@?ć, hartowanie i oleje nie są potrzebne
  • Odpowiedz
@bArrek: moim sekretem jest to, że używam dużo wody, wrzucam makaron na mocno gotującą się wodę, po czym nie zmniejszam od razu temperatury - kluski kleją się, ponieważ temperatura jest za niska (wrzucony makaron obniża jej temperaturę) i woda nie bulgocze
  • Odpowiedz