Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@spere: oooo fajnie, że jesteś. Szukałem osoby, która uważa Trumpa za najgorszego prezydenta. Podaj mi jakieś argumenty za tym..?
  • Odpowiedz
@lubiep z Afganistanu zrobili se poligon doświadczalny, jak w wielu innych krajach, innym potencjalnym wrogom pokazali, że dopuszczanie się masowych zbrodni na ludności tubylczej to ich specjalność i miałbym zero zaskoczenia gdyby 11/9 okazałby się współczesnym odpowiednikiem operacji Northwoods, no i jeszcze Patriot Act który dał narzędzie specsłużbom na masową inwigilację obywateli i przechowywanie zarejestrowanych metadanych w olbrzymich bazach
  • Odpowiedz
  • 0
@zalogowany_user twój wpis jest bliższy Syrii niż Afganistanu. I tak bardzo miejscowa ludności boi się Amerykanów że teraz błagają o ich powrót i obronienie przed rządami talibów którzy są przecież obywateli Afganistanu. Zdecydowanie bardziej boją się że ich rodziny zostaną zamordowane przez zamordystow niż obcych z Ameryki. Weź tez pod uwagę że miejscowa ludność podczas wojny była zmuszana do ukrywania talibów w wioskach a odróżnienie taliba od cywila było bardzo trudne.
  • Odpowiedz
@Mystige

Albo inaczej: jak jest dobrze to przez Bidena a jak coś pójdzie niedobrze to przez Trumpa choćby nie wiem ile czasu minęło stał na czele państwa.

O to tak jak u nas z Tuskiem
  • Odpowiedz
@lubiep miejscowa ludność walczy po stronie tych którzy zaoferują większy żołd, a co da USA gdzie nie zrobią interwencji pokojowej albo jakiejś innej misji stabilizacyjnej kończy się #!$%@?, i coś ich słabo przygotowali przez te 20 lat do prowadzenia państwa i ochrony go przed radykalnymi mniejszościami
  • Odpowiedz
@spere: To teraz context, Tak, Trump ogłosił że chce opuscić afganistan, ale ustalił to ze wszystkimi i sie zgodzili, po czym przyszedł Bidet, anulował to co Trump zrobił, #!$%@?ł tym Talibów, i nie ustalił konkretnego terminu wyjazdu amerykanów. Żadne papiery, bzdety pierduety, tylko po prostu wyszli jak pracownik z januszexa który ma dość harówy bez słowa. Talibowie obczaili że nie mają żadnych zobowiazań, żadnych konsekwencji i zrobili tam Sajgon 2.0
  • Odpowiedz