Wpis z mikrobloga

#lenovo heh #!$%@?ło mi bluescreena w legionie 5-15.
Ogólnie ten ryzen jest wadliwy. #laptopy
Nagłe spadki fps do 5 i spowolnienie całego systemu na dwie sekundy.
Jak sądzicie da radę to reklamować z tytułu rękojmi? Bo to jest dosyć denerwujące.
#legion
  • 7
@izkYT: Kupiłem na promce Legiona 5-15 z Ryzenem 7 i RTX3060. Po kilkudniowym katowaniu w Doom Eternal nie zauważyłem żadnych spadków wydajności. Ale gram w trybie "głośnym" żeby się nie przegrzewał.
@h4nter: Ja gram na trybie "większa wydajność (ten po środku)) i oszczędzanie baterii tzn., że ładuje się maksymalnie do 60% i na podłączonym gram.
Przeważnie raz dziennie mam coś takiego. Czy to w grze, czy przy korzystaniu z przeglądarki lub słuchaniu muzyki.
Nagle spadają fps do czegoś w okolicach 5, a dźwięk staje się taki "robotyczny i spowolniony" po chwili wraca do normy.

Kiedyś (2 tygodnie temu) jak szukałem na reddicie
@izkYT: W tych pieniądzach koledzy z projektu namawiają mnie na Mac Book Air M1. W sumie Win10 (i 11) można odpalić na wirtualce (Parallels), a MacBook Air M1 na CPU w architekturze ARM jest tak wydajny i oszczędny, że na baterii kilkanaście godzin pracy uciągnie. Jak mi zacznie się tak dziać jak Tobie, to oddaję Legiona i przesiadam się na MacBooka.
@izkYT witaj w świecie BSOD, walczę z serwisem Lenovo od pół roku, ciągle odsyłają laptopa mówiąc że wszystko działa, wymienili mi już mb, ram, SSD . Mam już dość tego serwisu jak i Lenovo....