Aktywne Wpisy
Joxek +69
Też się pogodziliscie z swoimi gruzami przez obecne ceny aut? xD
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
magnetotonieja +79
#mecz #heheszki #pasta #austria
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Mój typ:
Boruc/Szczęsny - Szukała, Lewandowski/Jędrzejczyk, Glik, Wojtkowiak - Błaszczykowski, Klich, Krychowiak, Mierzejewski, Sobota - Lewandowski
Ciężki wybór na bramce, bo tak Szczęsny jak i Boruc są w gazie... ale jednak postawiłbym na doświadczenie tego drugiego.
Szukała to naturalny wybór. Na środku jest problem, bo o ile Glik jest pewniakiem, o tyle o miejsce obok niego walczy Lewandowski, Jędrzejczyk i Celeban. Ten pierwszy mimo wieku gra pierwsze skrzypce w Sewastopolu i naprawdę wybija się poziomem ponad tą ekipę, spokojnie dalej mógłby grać na wyższym poziomie... jednak nie na defensywnym pomocniku, bo z wyprowadzeniem piłki jest u niego ostatnio tragedia (wiem co mówię, oglądałem kilka spotkań). W odbiorze bije na głowę wieeeeeluu dużo młodszych, utalentowanych stoperów, powaga - całkiem szybki, dobrze czytający grę i skuteczny. Poza tym "czuje" ukraińską piłkę i zna przeciwników, może okazać się strzałem w 10. Jędrzejczyk jako alternatywa bo nie jest nominalnym środkowym obrońcą. Jest jeszcze całkiem niezły Celeban, ale moim zdaniem brakuje mu ogrania "na poziomie".
Wojtkowiaka zawsze uważałem za wartościowego zawodnika i dałbym mu szansę, ale eksperymentalnie na lewej obronie. Nominalnie jest prawym defensorem, ale jakoś trzeba wypchać Wawrzyniaka (nie ma Boenischa co w pełni rozumiem bo facet od dłuższego czasu kompletnie nie może złapać formy tak w kadrze, jak i w Lidze Mistrzów. W Bundeslidze jako tako mu idzie.).
Błaszczykowski, Klich, Krychowiak - nie widzę innych opcji, chłopaki grają w swoich klubach i są w formie. Błaszczyk zalicza ostatnio może trochę mniej czasu w Borussii, ale wciąż jest nieprzewidywalnym i bardzo mocnym zawodnikiem.
Liczę też z całego serca że Fornalik zaprzestanie praktykowanie zajebiście dziwnej maniery ustawiania Mierzejewskiego na lewym skrzydle, kiedy to jest urodzona "klasyczna 10" i po prostu facet sobie kompletnie na boku nie radzi. Cuda można nim zdziałać ustawiając go zaraz za napastnikiem, tak jak robią to w Trabzonie. Asysta za asystą, gol za golem i tak o to wykreował się na ulubieńca kibiców.
Sobota w Brugge wyrasta na gwiazdę, tydzień temu zaliczył dwie asysty w "derbach Belgii" z Anderlechtem, wygranych przez jego klub aż 4:0.
No i ten nieszczęsny Lewandowski. Mam nadzieję, że w końcu się przełamie i pokaże pełnię swoich umiejętności także w reprezentacji.
#pilkanozna #polskaukraina #reprezentacja
@stirLitzz: Tak tylko kombinuję. Po prostu dla mnie jest wszystko lepsze od Wawrzyniaka :P
@Jurigag: Nie wiem czego chcesz od Glika i Szukały. Na papierze jedni z najmocniejszych zawodników w tej kadrze, to nie wina Szukały że Fornalik go ciągle pcha na
@linoleum: 2 DM na mecz który koniecznie musimy wygrać ?
No i podobnie jak @Rohnin nie popieram dwóch defensywnych pomocników, a już na pewno nie po tym jak zobaczyłem jak wyprowadza piłkę Lewandowski.
@Groteskowy zdarza się myśleć o jednym a pisać o drugim ;)
Co do Mierzeja to ja bym mu dał 1 połowę na wykazanie się - grasz dno to zmiana na Zielińskiego.