Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #pc #zakupy #komputery

Kupujemy monitor do gier 4K HDR? Budżet ~5000zł.

Monitor obecnie: Asus PG279Q WQHD 165Hz
Procesor: Intel i7-8700K, 3,7GHz
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 3080 Ti Strix
RAM:G.SKILL RipjawsV Black 32GB

Jako, że da się na tym już pograć w 4K, myślę na kupnem Monitora 4K HDR, nie chcę wielkiej kobyły ~27". Co obecnie jest najlepszym zakupem do kwoty ok. 5000zł? Widzę, że może być problem...
  • 5
  • Odpowiedz
@wonsztibijski: @majk3l: No dobra to zmieńmy narracje bo chyba rzeczywiście przesadziłem. Załóżmy, że jednak jestem skłonny na przejście na większy rozmiar - nie ma mowy np. o 49 calach (bez jaj), ale już takie 32 cale i te okolice to spoko- to co wtedy byście uznali za top - zakładając te fundusze o których pisze wyżej. PS: Kiedyś po wygranej w totka biorę tego PG32UQX :P
  • Odpowiedz
@ffallen: Ja dzisiaj przesiadłem się z normalnego 16:9 na 21:9 ale dużo tańszy. Generalnie po 2 godzinach grania w battlefielda nie chcę już słyszeć o 16:9.
Bierz najbardziej #!$%@? model do tych 5k na matrycy IPS z gsync.
Ja nie znam się na tych wszystkich smużeniach itd. więc najlepiej poszperać w internecie i poszukać recenzji.

Generalnie granie na 21:9 nawet na niższych detalach w moim przypadku jest worth ( ͡
  • Odpowiedz
@wonsztibijski: No to ciekawostka, generalnie Ultra Wide nie brałem pod uwagę, ale jak widzę może rzeczywiście warto zainteresować się tematem - dzięki za info (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz