Wpis z mikrobloga

Podsumujmy - #tvpis > Eurosport
1. Anetka od kajaków/wioślarstwa - ludzie zwracają uwagę a ES ma to gdzieś, Szkolnikowski by od razu zadziałał i ją wywalił
2. Legendarny komentarz Stopy - gdyby takie coś odwalił Babiage czy inny komentator to totalniaki by krzyczały aby go wywalić z telewizji a Eurosport jedynie "przeprasza"
3. Brak profesjonalistów dla innych dyscyplin - TVP 4 lata temu nawet zapewniło ludzi do golfa czy rugby 7os. Eurosport olał.
4. Komentarz z dyscypliny X a transmisja Y lub brak komentarza

Boję się IO za pół roku i za trzy lata w Paryżu, bo może być gorzej a ES może "zemścić się" za Lex TVN i Kurski praw nie dostanie.

#tokio2020
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xDawidMx: 3. Od zapasów i ogółem sportów walk był świetny komentator ekspert, od żeglarstwa gościu miał taką wiedzę, że czapki z głów, deskorolkę i BMX komentował Suwak z newonce, który jest mega zajawkowiczem i zawsze też komentuje zimą snowboard, wspinanie komentował ekspert od wspinaczki z Błachutem, do siatkówki wzięli najlepszych komentatorów z Polsatu. Nie wszystko da się zrobić bez 2 mld rocznie ale dramatycznie nie było poza tym odpalili 6 dodatkowych
@xDawidMx: O ile jako kibic tenisa cenię ES za transmisje szlemów, tak w przypadku relacjonowania igrzysk muszę przyznać, że wypadli blado na tle TVP, która należy podkreślić TV typowo sportową nie jest. Moje główne zarzuty wobec ES:

1. Mniej profesjonalny komentarz w przypadku niektórych dyscyplin i ogólnie słaba jakość dźwięku.
2. Gdyby nie TVP to chyba w ogóle nie widziałbym ceremonii dekoracji medalowej.
3. Może bzdura ale jak dla mnie mało