@ArmaturaGramatura: strasznie się to ogląda :/ babka straciła medal po prowadzeniu w innych konkurencjach z totalnie niezależnej przyczyny. Ten komentator z Eurosportu mówił że powinni tego konia podmienić i w sumie miałoby to wtedy sens (moim zdaniem), bo rywalizacja powinna opierać się na czynnikach ludzkich a nie kto co wylosował. Przykre to
@ArmaturaGramatura najbardziej mnie rozwala ten niemiecki komentator xD normalnie krzyczy i mówi jak klocuch xD czy w niemieckim eurosporcie zatrudniają klocucha?? XD
@anzelmbohatyrowicz: nie znam się to zapytam, czy to nie są bardziej igrzyska koni niż ludzkich umiejetności? Faktycznie ludzkie umiejętności mogą być tak różnorodne?
Nie wiem co było na początku, ale wydaje mnie się że samo zdenerwowanie zawodniczki samego konia stresowało. Zawodniczka już na wstępie płakała, jakby nigdy ją to nie spotkało że koń jest uparty i nie zawsze chce iść w naszą wyznaczoną drogę. Trochę dziwne, ale OKEJ. Wygląda również na to, że koń po prostu dostał za mocno po pysku i za mocne łydy, za mocno się z nim obchodziła ale później jak pojechała
#tokio2020
@MrRidiculous:
https://www.eurosport.de/moderner-funfkampf/olympia-moderner-funfkampf/2021/olympia-2021-annika-schleu-verliert-fast-schon-sicher-geglaubtes-gold-wegen-bockigem-pferd-im-springreiten_vid1523286/video.shtml
robił co chciał, chodził tyłem, nie słuchał się
Ten komentator z Eurosportu mówił że powinni tego konia podmienić i w sumie miałoby to wtedy sens (moim zdaniem), bo rywalizacja powinna opierać się na czynnikach ludzkich a nie kto co wylosował.
Przykre to
nie jest to sprawiedliwa dyscyplina. W takich ewidentnych przypadkach #!$%@? rumaka powinni podmieniać na innego.