Aktywne Wpisy
Tja88 +101
plusikdziczku +826
Mmm paczka w sobotę. Za co kocham Polskę? Za InPost, za Blik, za szybki i tani internet mobilny oraz stacjonarny. Niby żadne rewolucyjne odkrycia ale sprawiają, że życie jest lepsze
#inpost
#inpost
zakupiłem (jak wiele osób na wykopie w tamtym czasie) Oculus Quest 2 ze sklepu www.scan.co.uk (UK ofc..) jakoś w listopadzie 2020.
Ostatnio zauważyłem że na ekranie mam jakieś smugi, jakby mały niebieski pixel a od niego smuga (moze to po prostu dead pixel?). Jak gram to tego tak nie widać, jednak na czarnym ekranie jest mocno widoczne. Na 1000% tego nie było, bo sprawdzalem dokladnie ekran po zakupie (zdarzaly się porysowane szkla od dołu itd). Oculusa używam rzadko, tak 1/2 razy w miesiącu więc dokladnie nie kojarze kiedy się to stało ale nie o to chodzi.
Pytanie czy ktoś miał taki problem? Czy to podlega gwarancji? I co jak kupiłem sprzęt w UK, muszę tam odsyłać do tego sklepu, czy konktaktować się bezpośrednio z Oculusem?
Boje się że zacznie się sypać bardziej.
Pozdro :)
#oculusquest #oculus #oculusquest2 #gwarancja
Dzisiaj chciałem nagrać/zrobić temu zdjęcie jakoś żeby ew komuś pokazać i zauważyłem ciekawą rzecz która zmienia postać problemu...
Wcześniej nie zwrócilem uwagi, ale ta świecąca smuga występuje na obydwu ekranach (prawe i lewe oko) w tym samym miejscu.. Teraz to juz sam nie wiem co to może być, błąd systemu? Bo jest to wszedzie, w grach, menu, a najlepiej widoczne jak np przytrzyma się wyłacznik