Aktywne Wpisy
programista30k +268
kimunyest95 +157
Znajomi dziewczyny organizują sobie road trip przez Europę (para) i oczywiście rozowa przychodzi do mnie, pyta się czy mogą u nas pobyć kilka dni. Ja już nauczony po wizytach jej koleżanek|siostry powiedziałem, że nasze mieszkanie to nie hotel i jak wybierają się na taką eskapadę i MUSZĄ do nas przyjechać, to ich parę euro na hotel nie zbawi i możemy z nimi pochodzić po mieście czy wyskoczyć na drinka - no i
Sprawdziłem co korzysta z sieci i poza przeglądarką w momencie gdy pisze ten post, svchost.exe (systemowy proces) oraz procesem od sterowników nvidii nic nie korzysta z sieci jeśli chodzi o urządzenie. Dodatkowo załączam screen z Lenovo Vantage gdzie nie mogę dać wspomagania sieci bo coś sra o brak sterowników (a te już próbowałem pobierać z oficjalnej strony producenta jak i zwyczajnie zaciągnąć wszystko jak leci przez aktualizacje windowsa i w obu przypadkach zachowuje się tak samo). Widziałem że ktoś pisał na forum z lenovo i reddicie z podobnym tematem ale nie ma tam konkretnej odpowiedzi.
#ping @lenovoZone #lenovo #legion #rtx #wifi #internet
1) Wyłączyłem całkowicie 2,4GHz (bez różnicy)
2) Zszedłem poziom niżej z 5GHz z wyłączonym 2,4 (bez różnicy)
3) Wyłączyłem ten multi channel i dalej to samo
Restartowałeś kartę/połączenie żeby się spięło od nowa? Próbuj zjechać jeszcze niżej, a jak nie to wyłącz 5GHz i spróbuj na 2,4, możesz od razu zjechać na 802.11n.
Pewnie coś takiego by już siadło https://allegro.pl/oferta/karta-sieciowa-usb-wifi-5ghz-do-laptop-u9-adapter-10421061011?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ZmYyNzA0NWYtNWM0Ni00M2NlLTlkM2QtMGEwMDFlM2ZhMzFjAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=f19a9e5b-6403-4195-97d7-7c2a0a5453a0
ale wolę sobie wmontowac coś ogarniętego