Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 113
Czy wy jestescie normalni? Zanim doszło do pierwszego potrącenia laski w żółtym, ekipa ewidentnie była zajęta bójką między sobą, a nie rozpier*alaniem przystanku czy próbami wejścia do autobusu, celem robienia rozróby. Kierowca nie miał co się bać o swoje życie, czy bezpieczeństwo pasażerów. Nigdy nie wiózł nocnym agresywnych naje*usów? Nigdy nie wiózł ekipy po meczu? Na pewno wielokrotnie miał już w pojeździe agresywnych typów i powinien wiedzieć, jak się wtedy zachować. Nikt mi nie wmówi, że tak się przestraszył typów przed maską, którzy nawet nie byli nim zainteresowani, że postanowił wcisnąć lekko gaz i trąbiąc sunąć na nich. Tutaj już pierwsza akcja z tym lekkim potrąceniem laski w żółtym nie powinna mieć miejsca.
A potem, kiedy towarzystwo - słusznie - rozjuszyło się pierwszym incydentem, to jest to nic innego, jak ucieczka z miejsca zdarzenia, po trupach (dosłownie).
Wszyscy, którzy twierdzą, że jazda z k..wami i patoli nie powinno być na jezdni, więc kierowca wyswiadczył światu przysługę, powinni się naprawdę głęboko nad sobą zastanowić.
Czy masz przed sobą procesję na Boże Ciało, czy strajk kobiet, czy ekoświrów, czy marsz za życiem, to nie masz prawa ruszyć w ich kierunku i trąbiąc, liczyć na to, że towarzystwo się rozstąpi.
#oswiadczenie #katowice #komunikacjamiejska
  • 33
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 57
@blyskciupagi: "Wszyscy, którzy twierdzą, że jazda z k..wami i patoli nie powinno być na jezdni, więc kierowca wyswiadczył światu przysługę, powinni się naprawdę głęboko nad sobą zastanowić. "

Ja uważam że patoli nie powinno być na jezdni.
I mimo to uważam, że nic nie usprawiedliwia kierowcy i kara będzie słuszna.
  • Odpowiedz
  • 4
@chonotukuhwa: ja uważam, że poza miejscami do tego wyznaczonymi, pieszych nie powinno być na jezdni, ale jak mi na moim zielonym środkiem skrzyzowania idzie ledwo trzymająca się na nogach pijana baba, to nie jadę dalej, trąbiąc przy tym.
Eh ale w moim mieście ludzie generalnie mają problem pt "nie mam miejsca, żeby po wjezdzie na skrzyzowanie je opuścić, ale mam zielone? A ch.uj, wjadę".
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
Czy was wszystkich #!$%@?ło? Jaka prowokacja? To że na przykład zwrócę uwagę komuś jak rozwala przystanek to go prowokuje? Ten kraj wygląda jak wygląda właśnie przez takie myślenie...
  • Odpowiedz
@BluerBlack no bo mógł, ja bym zjechał na lewy pas, otworzył drzwi na wysokości przystanku prawie standardowo, i potem można dalej spokojnie jechać ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@Berkel_88: no ok, to mógł stać i trąbić, stać i nie trąbić, cofnąć, jeśli miał gdzie i dopiero ich ominąć, zadzwonić po bagiety, zatańczyć przed nimi cancana, wszystko mógł, tylko nie ruszyć i jechać na wprost, mając przed sobą na pasie stojacych ludzi (czy to nawalonych sebixów, czy dziecko bawiące się piłką, zdezorientowaną babcię z alzheimerem, albo menela, siedzącego we własnym moczu na środku pasa)
  • Odpowiedz
@BluerBlack jak ktoś rozwala przystanek, to myślę, że ostatnią rzeczą, którą powinieneś robić, to zwrócenie uwagi

Wiem, że dobrze by było jakby świat był grzeczny, ale zdrowy rozsądek przede wszystkim
  • Odpowiedz