Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +220
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +361
#codzienneugabuga
#mentzen #bekazkatoli #humorobrazkowy
Natomiast nabijanie się z czyichś zaimków na Twitterze jest już niedopuszczalne. Przy czym jak popatrzysz sobie na wykop to więcej ludzi obraża kościół niż np. osoby LGBT.
@CyfrowyD: To jest karalne, za to idzie się siedzieć.
@CyfrowyD: To nie za bardzo, nikt za to nie poszedł siedzieć.
@Filipterka25: A mimo wszystko obrażanie religii w Polsce jest powszechne. Więc co z tego, że jest karane tak naprawdę skoro jest dopuszczalne w społeczeństwie. Musisz naprawdę źle trafić żeby Cię za to ukarano.
@Filipterka25: Na zachodzie bardzo częste są wyroki za mowę nienawiści i niemal nigdy nie dotyczy to wiary
@CyfrowyD: Aha. Z tym, że nie.
@CyfrowyD: Serio się pytasz "co z tego", kiedy ludzie autentycznie idą za to do więzienia, są wywalani z pracy czy uczelni i jednoczesnie kręcisz histerię o bany na Twitterze?
@Filipterka25: Sprawdziłem i faktycznie trochę nie, bo widzę, że ma to związek zawsze z innymi przestępstwami.
@CyfrowyD: xD
Tak, bycie #!$%@? w internecie to
@Filipterka25: Nie #!$%@? tylko wywieranie nacisku na firmę żeby taka zwolniła daną osobę. Trochę osób już cancel culture jednak zwolniło.
A ile osób siedzi w więzieniu za cenzopapy? Bo opowiadasz o tym jakby tysiące ludzi co najmniej gniły w więzieniach za memy z papieżem.
@CyfrowyD: Cenzopapa nie jest obrażaniem religii.
https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/8053551,przestepstwo-obrazy-uczuc-religijnych-coraz-czestsze-w-2020-r-29-aktow-oskarzenia.html
Ile to osób zwolniono w ramach tej mitycznej cancel culture?
Komentarz usunięty przez moderatora
I też robią rzeczy które niedopuszczalne byłyby z drugiej strony. Wyobrażasz sobie ból dupy i hejt na osobę która spaliłaby np. tęczową flagę? Pewnie by została zwolniona. Z drugiej
(nie powiedział nikt, o którym teoretycznie jest ten gówno-mem)
@CyfrowyD: Która nie poszłaby do więzienia?
@Filipterka25: Weź pod uwagę, że są osoby które powinny iść do więzienia a jeszcze ich tam nie ma - np. te palące ciężarówki z obraźliwymi hasłami. I tu też o dziwo sądy szły w stronę przeciwko pato fundacji, ale sprawa nie doczeka się końca, bo ktoś spalił ciężarówkę - także sami sobie zgotowaliście ten los, że za obrażanie nie katolików nikt nie siedzi (a mógłby).
@CyfrowyD: Czemu się stawiasz w roli sądu i skąd masz pewnośc, że te osoby powinny iść do więzienia?
@Filipterka25: Bo niszczenie mienia to przestępstwo? W dodatku niszczenie mienia przez podpalanie to wyjątkowo głupie przestępstwo, bo naraża życie innych.
@CyfrowyD: Jeżeli jesteś co do tego przekonany, że to zawsze jest przestępstwo, to nie za bardzo znasz nasze prawo.
@Filipterka25: Prawdopodobnie oznacza jakąś teoretyczną sytuację.
@Filipterka25: Ty sobie zdajesz sprawę, że nie rozumiesz podstaw ideologii i historii? Staliniści mogą być co najwyżej protoplastami lewicy. Dla nich jest to ideowy poprzednik. Jeżeli uważasz mnie za prawaka to