Aktywne Wpisy
Hemo +2
Szukam nazwy dla świeżo uruchomionego WiFi w niewielkiej gminnej miejscowości, czegoś z rigczem bo prawdopodobnie sąsiedzi rozszyfrują, że to ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) dotychczas używałem "Terminal Przeładunkowy Sieradz" (do Sieradza raczej daaaaaleko) i szukam czegoś w podobnej konwencji. Na celowniku mam:
- Zajezdnia Tramwajowa ...
- Ambasada Kanady w ...
- Centrum Techniki Cieplnej
"słuchampsajakgra" albo "slysze jak sie ruchacie" raczej nie przejdzie. "woz obserwacyjny ABW" też
- Zajezdnia Tramwajowa ...
- Ambasada Kanady w ...
- Centrum Techniki Cieplnej
"słuchampsajakgra" albo "slysze jak sie ruchacie" raczej nie przejdzie. "woz obserwacyjny ABW" też
Pozwolę sobie skomentować ten wpis:
https://wykop.pl/wpis/70765679/ty-wstretny-przegrywie-jak-jak-smiesz-mieszkac-z-k
@Van-der-Ledre:
W sumie beka, że tak Cię zapiekło trochę słów prawdy, że po 3 dniach nadal przeżywasz ten komentarz xD
Sednem tego komentarza było wyolbrzymianie swoich problemów przez przegrywów, i negowanie problemów jakichkolwiek innych ludzi(tak, ludzie którzy sobie lepiej radzą w życiu to też są ludzie). Jednocześnie śmiejecie się z Januszy mówiących "jakie to dziecko może mieć problemy, do roboty by się wziął", a
https://wykop.pl/wpis/70765679/ty-wstretny-przegrywie-jak-jak-smiesz-mieszkac-z-k
@Van-der-Ledre:
W sumie beka, że tak Cię zapiekło trochę słów prawdy, że po 3 dniach nadal przeżywasz ten komentarz xD
Sednem tego komentarza było wyolbrzymianie swoich problemów przez przegrywów, i negowanie problemów jakichkolwiek innych ludzi(tak, ludzie którzy sobie lepiej radzą w życiu to też są ludzie). Jednocześnie śmiejecie się z Januszy mówiących "jakie to dziecko może mieć problemy, do roboty by się wziął", a
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tytuł: Później
Autor: Stephen King
Gatunek: thriller
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
Początek obiecujący, niestety im dalej tym gorzej.
Narratorem jest dziecko więc i język jest odpowiednio uproszczony (nie przeszkadza a jest to ciekawa odmiana).
Przemyślenia bohatera są "trochę" na wyrost w stosunku do jego wieku, dodatkowo psuje zabawę próbując "rozmawiać" z czytelnikiem.
Niestety zamiast zrobić z tego solidne opowiadanie, autor uparł się na powieść.
I NIE, nie jest to horror (co jest aż nazbyt często "przypominane").
W stosunku do Kinga mam pewne wymagania, niestety tu się zawiodłem.
Zaletą na pewno jest to, że aktualnie w empiku jest -30% na "Później".
Moje oceny (lista rozwijana na bieżąco):
09/10 - wyjątkowa, po lekturze zdecydowanie chcesz więcej
08/10 - bardzo dobre czytadło w SWOJEJ kategorii,
07/10 - ma w sobie COŚ, nie jest to powalające dzieło ale warte przeczytania,
06/10 - można poczytać ale nie oczekuj rewelacji,
05/10 - książka, którą możesz sobie podarować, chyba, że to kolejna część cyklu i MUSISZ dowiedzieć się co dalej,
04/10 - twór powstał nie wiadomo dla kogo i nie wiadomo po co
03/10 - czytaj wyłącznie jeśli lubisz gdy autor obraża twoją inteligencję.
02/10 - to co w 03/10 + ktoś powinien ponieść konsekwencje za zmarnowanie papieru
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki
@karkolomny_dziurkacz: to jest de facto skrót dorobku artystycznego Kinga ( ͡° ʖ̯ ͡°)