Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#android #telefony #kiciochpyta

Mój tata myśli o zmianie telefonu na smartfon. Zanim jednak zamówię mu coś chciałbym aby spróbował pobawić się moim. Nie jestem pewien czy sobie poradzi z obsługą i głupio byłoby coś kupić aby wylądowało to w szufladzie.

I tutaj pojawia się moje pytanie: czy istnieje możliwość wykonania obrazu pamięci telefonu?

Chciałbym aby mój powrót do tego sprzętu przeszedł gładko i szybko. Na komputerze kiedyś używałem Norton Ghost i zastanawiam się czy istnieje smartfonowy odpowiednik.
  • 5
@gupiujzewsi: smartfon to nie jednostka pc z biosem żeby komunikacja ze sprzętem i dostęp do danych był taki prosty
możesz zrootować słuchawę i użyć titanium backup
bez roota możesz użyć ADB

jak stary dyga przed dotykówką to zawczasu sprawdź nakładki upodabniające nawigację smartfona do tzw. klawiaturowych feature phone
tylko po co się męczyć jak z góry zakładasz, że nie będzie chciał?
Ten kto chce zawsze się nauczy.
Po prostu wypieprz wszystko
  • 0
@gupiujzewsi: to sporo wyjaśnia
No to jw. Nakladka feature phone - nie znam zadnej, wiem ze są takowe
A jak nie to w ulatwieniach dostępu wypada m.in. powiekszyc interfejs
Btw, nie musisz resetować telefonu. Po prostu stworz drugie konto uzytkownika albo dodatkową przestrzeń - chyba tak to się nazywało
  • 0
@Dibhala: dodanie drugiego użytkownika z własną przestrzenią byłoby super. nie mogę jednak tego znaleźć w emui huaweia :(

opcje ułatwiania dostępu już przeglądałem. wyglądają ok i może tata się przekona do takiego telefonu.