Aktywne Wpisy

wuut +30
Niech mi ktoś wytłumaczy na #!$%@? idioci cały czas wałkują temat Wołynia? Każdy wie co się wydarzyło, ale #!$%@?, to było prawie sto lat temu, nie ma to najmniejszego znaczenia w dzisiejszych czasach i są znacznie poważniejsze problemy niż #!$%@? Wołyń. XD
#ukraina
#ukraina

wuut +214
A zauważyliście kto najbardziej narzeka na Ukraińców? Niziny społeczne. Aż mi się przypomina jak Brytyjczycy najeżdżali na Polaków że im zabierają pracę, socjal, miejsca w szkołach i szpitalach. Cóż za ironia losu xD
#ukraina
#ukraina

Mam taki temat. Zdarza mi się nagrywać filmy na weselach. Zazwyczaj staram się podpiąc ze swoim rekorderem (Zoom H2n) do konsoli zespołu/DJa, żeby mieć dwa kanały nagrane bezpośrednio z miksera. Niestety tani rekorder w połączeniu z tanim mikserem to nienajlepsze połączenie, dlatego w 90% przypadkach nagranie leci z gigaprzestrem i nadaje sie do śmieci. Pomaga wpięcie się w kanał słuchawkowy, ale nie zawsze się udaje bo do kanału slichawkowego najczesciej wpiety jest odsłuch na sali ze stolikami.
Wiem, że istnieją magiczne urządzeni służące do "Zbijania" wychodzącego sygnału z konsoli - tłumiki DAB, diboxy, attenuatory. Mi zalezy tylko na obcięcu częsci decybeli. Czy możecie polecić coś konkretnego? Nie chce kupować sprzętu za niewiadomo jaką kasę - to jest jednak hobby a nie sposób na życie :D Biorę pod uwagę używany sprzęt albo samoróbkę. Ktoś, coś? :)
Odnośnie samego rekordera:
- wejście mały jack, liniowe
- zasilanie z baterii
#audio #dslr #elektronika #dzwiek #kiciochpyta
@dktr: co wpisać na allegro? :D Z tego co czytałem to ten model rejestractora po prosut nie ma tłumika. Dużo osób się z tym zmaga i kupują zewnętrzne dingsy
rozciąć przewód idący od konsoli do zoom, dać potencjometr 50kOhm logarytm i tym sterować
Że ja to mam zrobić? Człowieku, hobbystycznie jeżdżę na wesela, czy wyglądam Ci na kogoś kto sobie z tym poradzi i w ogóle wiem o co chodzi? :D
Nie mam pojęcia pod co się wpinam, daje im kabel i mnie wpinają
Komentarz usunięty przez autora