Wpis z mikrobloga

@Borealny trochę poniewczasie, ale dorzucę, że ogólnie warto gotować dłużej przynajmniej godzinę, ogólnie im strączki lepiej ugotowane tym lepiej się trawią. A w kwestii piany, myślę, że nie ma to żadnego znaczenia jest to najpewniej białko, które się wygotowało z ciecierzycy, po jakimś czasie gotowania i mieszania może zniknąć, w wodzie. Nie wiem jak to się ma do aquafaby, możliwe że lepsza byłaby właśnie z zostawieniem piany, jeżeli z niej w ogóle
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@podbog: nie wiedziałem o czymś takim jak aquafaba, dzięki za poinformowanie. Jeśli chodzi o gotowanie to nie chcę przesadzać, bo problemów z trawieniem nie mam, a długie gotowanie na pewno pozbawia też składników odżywczych. Mam wrażenie że w tej pianie mogą być właśnie jakieś ciężkostrawne rzeczy, dlatego pytałem.