Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Perla_Export: warto zerknąć czy można dokupić części zamienne np. szczotki. Ja mam taniego za 400zł z biedronki hoffen i dupa, bo szczotek się nie da dokupić nigdzie, nawet na stronie producenta. Do xiaomi czy roborocka zapewne można dokupić, bo to znane firmy. A jakieś nołnejmy to kto ich tam wie.
@Perla_Export: też miałem ten dylemat i wnioski mam takie.

Za roboty firm które sa najdłużej na rynku takie jak iRobot, Roborock przepłacasz i nawet nie znasz parametrów takich jak siła ssania, pojemność baterii, sposób nawigacji.
To opis irobota:
1 "działa 240 minut" roboty mają kilka trybów pracy i może się okazać że to czas pracy w trybie eko czyli bez ssania i przy wolnej jezdzie.
2 "system nawigacji NorthStar" fajne tylko
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Perla_Export: Xiaomi 1C mogę polecić, używam w mieszkaniu ok. 70 m2 i spokojnie daje radę (ale nie używam mopowania). Nawigacja oparta o przepływ optyczny, ma SLAM, wirtualne ściany, działa stosunkowo cicho. Nie wiem jak sobie radzi na włochatych dywanach, ale takie zwykłe elegancko odkurza.
Róznic jest wiele, wszystko zależy od tego czego oczekujesz od robota. Ja sobie kupiłam roombę i7+ jakiś czas temu, bo zależało mi na mapowaniu dwóch pięter, dokładnym sprzataniu i na stacji clean base, do której robot sam się opróżnia. Świetny sprzęt!