Wpis z mikrobloga

@bartez_94 banków nie ruszaj. Pisałem tu tysiąc razy. Wystarczy jeden wywiad lub news i was zaorają. Banki w Europie zostały uwiązane na tym stryczku w styczniu i lutym a u nas w maju. Jeden zły ruch, wajcha w dół a wy wisicie
@kRz222: nie mam wolnego hajsu to na szczęście nie muszę się martwić planem biedna ( ͡° ͜ʖ ͡°) kibicuje sobie palantirowi i jest dobrze. Ale i tak wydaje mi się że mylisz się co do tego gdzie będzie główna kasa, skąd stany mają mieć pieniądze? Cała ta akcja miałaby być skierowana w uwiązanie stanów długiem względem FED?
@Zendemion nie wiem, dopiero będą rozmawiać jak to zrobić. Strzelam żej drogi zostaną podarowane stanom i zostanie im naliczony kredyt rządowy a linie kolejowe zostaną sprzedane największym spółkom kolejowym w zamian za deklaracje pomocy w budowie nowych i to że zostaną stworzone nowoczesne tabory kolejowe.

Nie da się przewidzieć co zrobią ze starą infrastrukturą ale wiem że spora jej część jak nie większość zostanie po prostu wyremontowana i unowocześniona. Ale pewnie tylko
@kRz222: większość linii kolejowych w Stanach jest już sprywatyzowanych. Dlatego podróże pociągiem w USA to droga i słaba impreza dla klientów i rządu federalnego.
W UK spowrotem znacjonalizowano kolej w zeszłym roku z podobnych powodów. Modernizacja/utrzymanie sieci kolejowej wydaje się być zbyt droga zabawą dla prywatnych firm na całym świecie.