Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pablo397: Najlepsze w tym że nikt nie wie jak pancerz działa, żadnego opisu co powoduje, żadnego paska stanu ( walą do ciebie to powinien schodzić armor a później zdrowie ). Jest bo jest i tyle
  • Odpowiedz
@Exenex: @cin123654: osobiście obstawiam, że armor działa identycznie jak ciągle aktywna tarcza Quen z wiedźmina. Co z jednej strony jest xD jeśli chodzi o sam system a z drugiej gratuluje im pomysłowości i kreatywności jak małym nakładem prac i brakiem znacznych ingerencji w silnik gry wykorzystać coś co już jest w systemie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pablo397: wiadomo, ze to gra komputerowa i nie ma co się doszukiwać w niej realizmu, ale jak widzę, ze np czapka z daszkiem daje 150 pancerza a jakiś hełm 30 to trochę kisnę. Każdy item powinien mieć z góry narzuconą wartość pancerza. Tak samo bronie, ulepszalem rewolwer silverhanda przez pol godziny, pojechałem zrobić jakiegoś questa i z przeciwnika wypadł mi zielony rewolwer, który zadawał 200 więcej obrażeń xD
  • Odpowiedz
Czemu nic z tego nie wyszło?

@pablo397: badoskiiii

No ale Paweł po prawie dwóch latach odkąd Miles Tost opowiada, że pracują nad tym zagadnieniem publicznie przyznaje, że gracze mają żal o tą kwestię i załoga pracuje nad rozwiązaniem...

Teraz to fajnie by było, gdyby balansu nie ruszali wcale i pozwolili twórcom modów robić swoje.
  • Odpowiedz
@PieceOfShit: nie oszukał, bo w połowie 2020 bodajże Miles opowiadał, że wycięli klasę technika a co za tym idzie spider bota. Zresztą analizę tego wideo już tu zamieszczałem z całą listą rzeczy, które nie dość, że były planowane dopiero ale że już są w grze i działają. Sporo tego było.
  • Odpowiedz
  • 0
@pablo397 Spiderbota to nie dziwię się, że wycieki. To by się mega mocno bugowalo. Szczególnie, że cp ma problem z kolizja obiektów.
  • Odpowiedz
@deletenomads: kiedy tak mówili? Poza tym jest wiele sposobów nagradzania gracza za zdobycie legendarnego przedmiotu typu kosmetyka, unikalne bajery, inne statsy, liczba slotów na moduły. Sam fakt, że kurtka legendarna daje +500 pancerza zamiast +400 w przypadku unikalnej to IMHO żadna nagroda.

Zreszta sam system nagród 'koloru lootu' jest bardzo podstawowy i różni się po prostu ilością slotów na armor.
  • Odpowiedz