Wpis z mikrobloga

Czy wiecie co to za rodzaj paczki zaczynający się na CNLPXXX? Zamawiałem poprzez Aliexpress Standard Shipping do paczkomatu i dostałem taki numer. W ali brak drugiego numeru, aktualizującego numer paczki na paczkomat i zastanawiam się w jaki sposób oni chcą to dostarczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zakupyzchin #alipaczka #aliexpress
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Szeejq: Moze jeszcze zmienia. Nie pokazala Ci sie w aplikacji InPostu nowa paczka w przygotowaniu?
Z drugiej strony juz raz mi te chinskie asy wyslaly paczke poczta na adres paczkomatu, Pani z poczty dzwonila, ze tam nie ma zadnego mieszkania. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@bojesiewody: mam taka sytuację dla ostatnich trzech zamówień. Zamówiłem do paczkomatu inpostu/cainao i dostałem ten numer przesyłki. Numeru przesyłki w aplikacji inpost brak. Z ciekawostek, jedna z przesyłek jest od 22.06 w PL (wg statusu) i od tego czasu status się nie zmienił. A sam numer przesyłki zaczynający się od CNLP to chyba nowość, bo nie spotkałem się w necie, aby gdziekolwiek takie numery przesyłek były nadawane od chińców.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Szeejq: Moze to ich wewnetrzny numer. Sprawdzilem, ze dla tego zamowienia mialem jakis megadlugi numer paczki, ktora zostala anulowana i majfrend podeslal mi inny, ale taki zdupy nic nie pokazujacy.
  • Odpowiedz
Ja ostatnio zamawiałem 2 paczki inpostem i dostałem dziwne numeru, w obu okazało się że zostały wysłane pocztą polską na adres paczkomatu...
  • Odpowiedz
@Szeejq Ogarnąłem na trackingu, wydrukowałem stronę z zamówieniem i jak paczka przyszła na urząd to poszedłem odebrać. Jak już listonosz weźmie to później jest lipa bo leci na zwroty.
Z tym że ja miałem błąd w numerze (z tego co babka mówiła, jakby był dobry numer to by zadzwonił ale nie mam pewności)
  • Odpowiedz
Dla potomnych, okazało się że numer CNLP to numer paczkomatów Cainao, które za bardzo śledzenia na terytorium Polski nie mają. Z ciekawostek dodam, że chińskie paczkomaty do wielkich nie należą i z powodu braku możliwości wrzucenia przesyłki, dostałem SMS'em link do przekierowania przesyłki pod podany adres zamieszkania - z możliwością wyboru daty dostarczenia.
  • Odpowiedz
@skrzyppodlogi: trackingu dla przesyłek zaczynających się od CNLP na terenie polski nie ma. Generalnie historia zakończyła się tak, że przesyłkę przyniósł jakiś random, tydzień później od daty deklaracji w zgłoszeniu dostarczenia
  • Odpowiedz