Wpis z mikrobloga

Co myślicie o słuchawkach AKG K702? To byłyby moje pierwsze porządne słuchawki. Na początek nie kupowałbym DACa (bo widzę, że przyzwoity model kosztuje tyle, ile te słuchawki). Zakładam, że bez przetwornika i tak jakość wzrosłaby kilkukrotnie i ewentualnie kiedyś go dokupię. Te słuchawki wykorzystywałbym do słuchania muzyki i od czasu do czasu do gierek. Czy to będzie dobry model do takiego przeznaczenia?

#sluchawki #audio
  • 6
To byłyby moje pierwsze porządne słuchawki.

@ToJestNiepojete: To polecam odsłuch, najlepiej z porównaniem do innych otwartych konstrukcji w podobnej cenie, tzn. np. Beyerdynamici DT880 i DT990, Sennheisery HD560S. Jeszcze widziałbym Philips Fidelio X2HR, ale nie wiem czy je gdziekolwiek posłuchasz w Polsce, z kupnem też ciężko.
@cukru: Tak właśnie czytam o innych modelach i zastanawiam się jeszcze na K712 pro i fidelio x3. Trochę wyższy przedział cenowy, ale niby k702 słabo sobie radzi z niższymi tonami. Ale kurcze, ja się na tym nie wyznaję, więc jakbym nie przeczytał, to bym pewnie nawet nie zauważył tego w praktyce z racji niewyrobionego ucha ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i już się pogubiłem i nic pewnie
No i już się pogubiłem i nic pewnie nie kupię...

@ToJestNiepojete: Dopóki nie posłuchasz to niczego nie będziesz pewien. Nawet jakbyś miał zamówić i zwrócić to już będziesz miał punkt odniesienia.