@Greiz: Ale to też działa tak, że jak zostawisz tel. na noc do ładowania do nie odbije ci od razu do 100%, tylko naładuje do 80% a pozostałe 20% doładuje przed twoim obudzeniem (jeśli robisz to w miarę regularnie).
@Greiz: @KaluHeHe: dokładnie tak jak @schriker napisal: jeżeli ladujecie telefon regularnie (np. w nocy), to najpierw pełną mocą doładuje do tych 80%, a później zwolni z ładowaniem ostatnich 20% tak, żeby w czasie rozłożyło się na moment, kiedy byście mieli już go odpiąć od ładowania (np. po tym jak wstaniecie).
Chodzi o to, że baterie najlepsza żywotność osiągają, jak są naładowane w zakresie 20-80% (chodzi oczywiście o żywotność w skali
@Greiz: Tak samo nie warto dopuszczać do sytuacji, gdzie telefon spada poniżej tych 20% - ale wiadomo, nie dajmy się zwariować. Jak trzeba to trzeba ;)
Mireczki czy ta funkcja ograniczy lądowanie do 80% czy tylko będzie informować ze można odłączyć telefon ?
@Greiz: na podstawie budzików i Twoich przyzwyczajeń zacznie ładować do 80% i doładowywać do 100% godzinę przed odłączeniem od ładowarki 10W i 2 godziny przed odłączeniem od ładowarki 5W.
@Greiz: Możesz sobie powiadomienie zrobić poprzez automatyzację. Ja mam ustawione , że gdy bateria osiągnie > 85% to wysyła SMS na mój numer. Wtedy odłączam gdy nie potrzebuje na już pełnej baterii
Mireczki czy ta funkcja ograniczy lądowanie do 80% czy tylko będzie informować ze można odłączyć telefon ?
Powerbank naładował tel max do 80% :> ale z gniazka poszło do 96% (z 3)
Chodzi o to, że baterie najlepsza żywotność osiągają, jak są naładowane w zakresie 20-80% (chodzi oczywiście o żywotność w skali
@Greiz: na podstawie budzików i Twoich przyzwyczajeń zacznie ładować do 80% i doładowywać do 100% godzinę przed odłączeniem od ładowarki 10W i 2 godziny przed odłączeniem od ładowarki 5W.