Wpis z mikrobloga

Wiadomo, że urywek z całości przygotowań pod Słowację równie dobrze może być manipulacją, ale jedną rzecz pozytywną już osiągnął. Skompromitował mejwenów, ujawnił emocjonalne myślenie "kibiców" oraz pokazał, że Boniek tym razem nie pomylił się z wyborem trenera.
Jeśli chodzi o argument "oni nie panimaju po angielsku" jest to argument, który może trafić tylko do pustych głów, albo niedzielnych januszy kibicowania, który całą swoją wiedzę opierają na niewiedzy (XD) i "wydaje mi się". Nasi piłkarze to w 90% zagraniczne ligi. Dla nich angielski to podstawa. Doskonale zrozumieli co do nich mówił Sousa.
Dwa gole to dwa błędy Jóźwiaka, który zlekceważył obydwie sytuacje i to przesłania rzeczywisty obraz tego spotkania. Zawsze należy pamiętać, że plusy nie mogą przysłonić nam minusów, a z dwóch minusów nie zrobi się plus. Może byliśmy przeciętni jako zespół, ale nawet to by wystarczyło na Słowację. Słowacy nie zagrali nic. Oprócz tych dwóch sprokurowanych przez nas sytuacji, nie mieli żadnej, nawet pół-klarownej sytuacji.
#pilkanozna #reprezentacja #euro2020
  • 3
@Rezurekted: jak ta niby manipulacja miałaby być zrobiona?
Z pozostałymi zgoda, choć Słowacja miała jeszcze pół okazji ;)
Najbardziej bawi i #!$%@? jednocześnie jak pseudo dziennikarzyny jadą po Sousie bo dupa piecze ze ich w #!$%@? robi na każdym kroku.
@utede: Bo równie dobrze odprawa mogła trwać 5 minut. :D
Chodzi mi o to, że nie będąc w środku de facto gówno się wie. My teraz dostaliśmy tylko malutki kawałeczek ze środka. Nadal mało wiemy.
Skoro ten kawałeczek uświadomił nas kibiców jak bardzo się myliliśmy to teraz należy zachować jeszcze więcej pokory.
Jeśli chodzi o argument "oni nie panimaju po angielsku" jest to argument, który może trafić tylko do pustych głów, albo niedzielnych januszy kibicowania, który całą swoją wiedzę opierają na niewiedzy (XD) i "wydaje mi się". Nasi piłkarze to w 90% zagraniczne ligi. Dla nich angielski to podstawa. Doskonale zrozumieli co do nich mówił Sousa.

@Rezurekted: nawet jeżeli nie zrozumieli to powinni zgłosić problemy komunikacyjne(na pierwszym zgrupowaniu). Co za problem zatrudnić tłumacza?