Wpis z mikrobloga

@saskiaa: a tak na serio, jeśli nie traktujecie tego jako coś na całe życie to spoko. Jak na całe życie to miej na uwadze to, że kiedy on będzie myślał o dzieciach w okolicach 27 lat to ty będziesz miała 34. Do tego prawdopodobnie jesteś jego pierwszą, na 100% będzie go ciągnąć do innych kobiet na pewnym etapie.
@saskiaa: @cutecatboy: Właśnie faceci nie mają takich pytań tylko rrruchają w gimnazjum miałam koleżankę co miała chłopaka w tym wieku pierwszego właśnie jakieś 25 lat miał ona się chwaliła koleżankom i on się chwalił kolegom win win a teraz ma męża w podobnym wieku do swojego i gitara chyba
@cutecatboy: ale to nadal 7 lat różnicy no
To ja mam siostrę starsza od niego o rok xD
Nie wiem co ma na celu budowanie relacji z chłopakiem który nawet nie skończył ogólniaka i dopiero jest w 1 klasie xD
7 lat w te stronę to takie średnie
W druga tez tak nie za bardzo
@xydeN-: No i co z tego xD nie wiem jaki charakter miałaby relacja z tym chłopakiem, OP na ten temat nie mówi, ale mówię ci ze w druga stronę, jakby to starszy facet chciał obracać młodsza laskę, nikt nie miałby z tym problemu. Ot podwójne standardy wykopków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Opportunist problem w tym, że w tego typu związkach osoba starsza często wykorzystuje naiwność oraz brak dojrzałości i doświadczenia osoby młodszej do swoich celów
@Kaiwo: Nie demonizowałabym
Może tak być, że dwie strony czerpią korzyści albo młodsza wykorzystuje starsza by ja czegoś nauczyła a jak tylko się nauczy to idzie dalej
Tak ogółem wydaje mi się, że w wieku 16 lat jest mniejszy procent przywiązania

A tak po męsku słuchaj
Serio nie chciałbyś mieć jako prawiczek starszej doświadczonej dziewczyny co by cię nauczyła co i jak? Później twoja żona by jej pewnie dziękowała :3
Może
@Opportunist może być tak, że obie strony czerpią korzyści, co nie zmienia faktu, że nie mam dobrej opinii o dorosłych osobach, które wyrywają nastolatków. Akurat to rozumowanie po męsku do mnie nie trafia xd
@Opportunist: Pamietam, jak miałem 16 lat, pamietam, jak miałem 23. 16-latek to jeszcze (dla mnie) pół-dziecko. Osoba mająca 23 lata to najczęściej student zbliżający się do końca studiów, przynajmniej grubo za półmetkiem, jakie może mieć wspólne plany, cele, marzenia, ambicje z osobą, która jeszcze legalnie piwa nie może kupić i najczęściej nie do końca jeszcze wie, co chce robić w życiu, utrzymywana jest w całości przez rodziców - tego nie wiem.
@Kaiwo: Ogółem chodzi o to czy ten nastolatek czuje się gotowy na te sprawy tak, tak samo czy ma pewną dojrzałość aby nie było jakiś rys w psychice chociaż na przykładzie chłopaka to raczej nie będzie, raczej nie mamy tu na myśli jakiegoś gwałtu tylko normalnego zauroczenia się, jeżeli ta starsza osoba nie ma jakiejś władzy typu jest to nauczyciel, jakiś przyjaciel rodziny, itd tylko zwykła randomowa osoba z portalu randkowego
@Opportunist

Pełno takich przypadków, granica się zatrze jak on będzie miał 23 lata a ona 30. A jak ona będzie miała 60 a on 53 to już w ogóle bo to tylko 7 lat

Wątpię, żeby taki związek przetrwał do takiego wieku. Co innego, gdyby w takim wieku ten związek zaczęli

Faceci mają związki z kobietami z różnica 40 lat i nikomu to nie wadzi

Z tym się nie zgadzam. Uważam takie
@Opportunist no ale co z tego? Doskonale zdaję sobie sprawę, że takie związki istnieją, co nie znaczy, że są chwalone przez społeczeństwo. Zdaję sobie też sprawę z tego że nastolatki uprawiają seks xd ale i tak powinny doświadczać tego z kimś w swoim wieku, zamiast z osobą starszą o zupełnie innej dojrzałości