Aktywne Wpisy

A ja mam taką nocną rozkmine niczym Bonus BGC
Czy na Wykopie dalej udzielają się Mirki co na Fame2 wspierali Magicala na żywo w walce z Rafonem?
#danielmagical #famemma #patostreamy #rafonix
Czy na Wykopie dalej udzielają się Mirki co na Fame2 wspierali Magicala na żywo w walce z Rafonem?
#danielmagical #famemma #patostreamy #rafonix
Ukrainiec17 +1
Dla kogo pracujesz
- Fame 30.1% (52)
- Clout 8.7% (15)
- Prime 44.5% (77)
- High 16.8% (29)

Nie wiem jak znaleźć odpowiednią "płytkę" na ali, potrzebowałbym wnętrza takiego zasilacza ale DC IN
#elektronika
źródło: comment_1622831205HCfUGKW1PibUyQvB6iH0PU.jpg
Pobierzwszystko zależy od ilości baterii i prądów
Gniazdo zasilacza nadal będzie używane, z tym że do ładowania pakietu ogniw.
Szukałem na ali step up, ale nie ma takich żeby ustawić natężenie na identyczne.
Ten zasilacz podaje 19V 3.42A cały czas, czy podaje 19V i urządzenie ustala ile A potrzebuje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
potrzeba bms do ładowania i rozładowania zasilacz zwykły do tego się nei nadaje
Jak laptop stoi pod zasilaczem i nic nie robi to myślisz że pobiera cały czas 65W?
@hrumque:
myślę że chce równo 19V bo na tyle jest zaprojektowane urządzenie
chcesz powiedzieć, że bez zastanowienia i odrobiny strachu zasilisz lapka z 24V na sztywno, który jest przewidziany na zasilanie z 19V?
mordo, chcesz to rób- ale innych takich powalonych pomysłów nie podsuwaj
@hrumque: jak to zmierzyć?
@FFFFUUUU: a nie mogę użyć tego zasilacza 19V do ładowania pakietu ogniw przez bms?
fajnie, ale w ogóle nie o to pytałem
może przeczytasz i odpowiesz mi na pytanie które zadałem?
@I-____-I: Bo tego się nie robi ¯\_(ツ)_/¯
Podłączyć pod zasilacz laboratoryjny regulowany, i obserwować zachowanie przy zmianach napięcia (i jak zmienia się pobór prądu. Jeśli wraz ze spadkiem napięcia pobór rośnie - to na wejściu jest elegancka przetwornica, która się po prostu dopasowuje do zastanego zasilania).
@I-____-I: nie bardzo. Tzn nie "w ciemno". Bo typowy BMS nie ma wbudowanego "źródła prądowego do
@PanKracy582: a kto mówi, że "bez zastanowienia"? Bez zastanowienia i pomiarów - to ze strachem.
Z wcześniejszym sprawdzeniem danego laptopa/modelu (co ma na wejściu) - bez odrobiny strachu.
miało być innym a nie innych, mój błąd
wracamy do punktu wyjścia panie @hrumque:
pozdro
@hrumque: mimo wszystko wydaje mi się, że ten zasilacz powinien działać normalnie z bms tego typu:
http://aliexpress.com/item/1005002750916164.html
Jak jestem w błędzie to napisz dlaczego.
Aku trochę rozładowane i ma powiedzmy 13v. A zasilacz daje 19v. Co się stanie z nadmiarowymi 6v, gdzie się podzieją, na czym chcesz je stracić w ciepło, przy prądzie maksymalnym jaki ten zasilacz umie z siebie dać, nim stwierdzi że zwarcie/przeciazenie i się wyłączy?
Albo inaczej. Co ograniczy lub ustali prąd, jakim Aku będzie ładowane? Przecież zasilacz laptopowe nie ma trybu stabilizacji prądu,