Wpis z mikrobloga

#flutter
Pomoże mi ktoś? Jak zrobić przycisk, który będzie rozciągnięty w poziomie do obu krawędzi ekranu, ale będzie od nich oddalony np o 20 po obu stronach? Natywnie to jest zabójczo proste to wykonania, a tutaj się głowię od 30 minut.
Edit: Dobra mam. W Containerze z zadanym marginem SizedBox, a w nim double.infinity (°°

Nienawidzę Fluttera.
  • 8
  • Odpowiedz
@Ernest_: Robię z Flutterem 3/4 roku, nie miało to dla mnie sensu na początku i nie ma nadal i nie chodzi o to, że odwrócony, ale że totalnie pomieszane. Jedną rzecz ustawiasz tu, drugą tam, kolejną gdzie indziej, tamtą jeszcze dalej. Po co? Kod odpowiedzialny za interfejs mógłby być o połowę krótszy, gdyby nie setki dodatkowych poziomów. Równolegle robię natywnie i ciągle się głowię co za debile twierdzą, że robienie
  • Odpowiedz
@krzat: Aha. Ja użyję teraz, znowu może za pół roku i co wtedy? Będę jeszcze pamiętał? Wyklinanie na WYSIWYG jest, było i będzie szybsze, łatwiejsze, bardziej intuicyjne, już nie wspominając o tym, że banalne rzeczy są nieoczywiste, dlatego znalazłem przy okazji kilka dyskusji o tym w necie. I ile takich różnych przypadków mam się nauczyć, które mógłbym sobie wyklikać w minutę zamiast szukać jak to wykodzić? 1000? Nie, to nie
  • Odpowiedz