Wpis z mikrobloga

Najgorsze w tej całej sprawie jest to, że właśnie tacy ludzie budują obraz współczesnego "artysty" - nierób, leń i co najgorsze - bez krzty talentu, samokrytyki, uważający swoje prace za najlepsze co powstało w dziejach literatury. A tak naprawdę jego prace przypominają wysrywy zbuntowanego gimnazjalisty, który odkrył coś takiego jak wiersz biały. Wydaje mi się, że warto nadal rozmawiać o dofinansowaniu w jakiś sposób najzdolniejszych (podkreślam - NAJZDOLNIEJSZYCH) ludzi, którzy wnoszą coś do naszej kultury i powinno nam, jako społeczeństwu zależeć żeby tacy ludzi chcieli tworzyć w naszym kraju. Tym samym budować naszą kulturę, która może nam zapewnić rozpoznawalność, wzmacniać tożsamość narodową, być po prostu dobrem eksportowym.
Ale jak widzę takich obrzydliwych nierobów jak Maja Staśko, albo Pan Jaś, to mnie mdli i najchętniej zabrałbym wszystkie możliwe dofinansowania wszystkim szeroko pojętym "artystą".
#kanalsportowy #sztuka #polityka
Pobierz
źródło: comment_1622180639WOhlsTSMa030weAiXx50v6.jpg
  • 8
@atakpadaczki: Ale gdzie kurnia on sie nazwał "najlepszym"? I jakie z niego leń jak pracuje w pełnym wymiarze godzin? ¯\_(ツ)_/¯

Typowy prawaczek jest typowy. Przenosi jakieś swoje własne urojenia na innych
@igor0906 nie nazwał się bezpośrednio, ale z jego internetowej działalności można wysnuć taki obraz, wszędzie każe sobie za wszystko płacić, nawet za coś co za darmo udostępnia w sieci, prace które przejrzałem mają zerowa wartość artystyczną. Słowa leń użyłem ogólnie do takiego modelu artysty, który żyje głównie z postów na socjal mediach