O co chodzi z tymi aukcjami #car4vip #apple? Na allegro wystawiaja produkty ejpla w cenie -30% od tej z polki. Rozumiem, ze to jakis dropshipping? Co to za model biznesowy? To juz jest dumping?
@KarmelowyJeremiasz: 100 razy na tagu, ale jednak nie wiadomo czy legit. Jak widac nawet sa watpliwosci, czy wystawia FV. To ze przychodza te laptopy to wiem, ale ja pytam o cos wiecej: - skad ma tak dobra cene - dlaczego istory mu jeszcze nie wyjechaly z pozwem o dumping - jak wyglada reklamacja (nie pytam o to, czy pojawia sie s/n w systemie apple, tylko rzeczywiscie ktos ja realizowal) -
@evan_wykop: Dostałem FV23%, nie obchodzi mnie skąd ma takie ceny, nie obchodzi mnie czy dostał pozew, nie interesuje mnie czy iStore mu coś zrobi, gwarancja zadziałała w autoryzowanym serwisie
@evan_wykop: Gdybyście nie tagowali Apple co drugi dzień to bym się nawet nie odzywał, ale czytam średnio kilka razy w tygodniu te same wysrywy i pytania. Setki razy było pytane skąd ma i nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, wiec dlaczego akurat teraz miało by się to zmienić?
@KarmelowyJeremiasz: Tak na szybko: przykladowa konfiguracja macbook m1 z allegro za 4500. U alibaby ceny zaczynaja sie juz od 500-800 USD. Profit? Jasne. Jeszcze gdyby cos przykombinowac z clem ;)
@MercedesBenizPolska: sporo osob puszcza to na dalszy handel. Z ciekawosci, za ile go sprzedales? Mysle, ze ten drop na wrzesien moze juz nie byc tak dochodowy dla resellerow ;) Niebawem (7 czerwca) maja wypuscic 14"
@evan_wykop: zakładałem że sprzedam go za 6500. Niestety dostawa się opóźniła o jakiś miesiąc, ceny spadly, pojawiły się promocje. Koniec końców poszedł za 6200. Choć szczerze się dziwię że za takie pieniądze ludzie kupują jak w marketach idzie go ustrzelic za 6499, a nawet chyba 6299 widziałem.
@ks2m: i mówi to chłop który srednio co kilka dni pisze swoje wysrywy wołając tagi Apple, kasuje komentarze jak nie podpasuja pod jego merytoryke i jest na bieżąco z każdym wpisem i komentarzem nawet do tego stopnia ze sprawdza je kilka dni wstecz XD nawet mi ciebie nie żal przegrywie
O co chodzi z tymi aukcjami #car4vip #apple?
Na allegro wystawiaja produkty ejpla w cenie -30% od tej z polki.
Rozumiem, ze to jakis dropshipping? Co to za model biznesowy? To juz jest dumping?
Na chwile obecną 4463 komentarzy pod tym wpisem, miłej lektury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- skad ma tak dobra cene
- dlaczego istory mu jeszcze nie wyjechaly z pozwem o dumping
- jak wyglada reklamacja (nie pytam o to, czy pojawia sie s/n w systemie apple, tylko rzeczywiscie ktos ja realizowal)
-
Komentarz usunięty przez autora
EDIT: nawet znalazlem oferty: BUY 5 GET 3 FREE
Ale poszedł na handel, przecież nie będę takiego gówna używał :)
Mysle, ze ten drop na wrzesien moze juz nie byc tak dochodowy dla resellerow ;) Niebawem (7 czerwca) maja wypuscic 14"
@KarmelowyJeremiasz: a ty za każdym razem tak samo wyjesz pod każdym wpisem xD