Wpis z mikrobloga

Mirki pytanko. Próbuję na małych kwotach ogarniać przesyłanie krypto na portfele. Tu wypłata z Binance do Coinomi. Ta prowizja przy wyższych kwotach też będzie taka duża? Którą giełdę i portfel polecacie żeby najkorzystniej wychodziła wypłata z giełdy na portfel? Planuję tak wpłacać co miesiąc parę stów i jak się uzbiera z 1500-2000 zł to wypłacić na portfel, ale nie chcę się zaskoczyć tak jak teraz i zobaczyć taką prowizję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kryptowaluty #pytanie #binance
gubula - Mirki pytanko. Próbuję na małych kwotach ogarniać przesyłanie krypto na port...

źródło: comment_16218867257X2Yz3oNwFRirbKL7GpkxF.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Zeman1 ale dotyczy konkretnej kwoty? Bo tutaj wyszło mega duzo ale to przy 15$. Jeśli bede chciał wypłacić 500$ to ten "med gas price" będzie taki sam jak teraz?
  • Odpowiedz
@gubula: opiszę Ci to na przykładzie. Np. w tym momencie chcę wysłać 100 dolarów w ETH na giełdę a następnie 10000 dolarów. Prowizja za "przelew" zarówno za 100 jak i za 10000 będzie taka sama.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Zeman1 Aaa okej, dziękuję. Czyli tyle ile wynosi ten med gas price, tak? To dobrze. Bo jak tutaj przy tej małej kwocie wyskoczyło prawie 50% to sie wystraszyłem.
  • Odpowiedz
@gubula: tak. w skrócie- nie opłaca się robić małych przelewów bo większość zżera prowizja. Dodatkowo przy dużym ruchy giełdy (przy np spadkach jakie były ostatnio) GAS price potrafi wynosić nawet 0.5 ETH. Niektórzy się na to potrafili ładnie wj***ać :) dlatego warto obserwować tą stronkę co Ci wysłałem wcześniej. Powodzonka
  • Odpowiedz
@gubula: Mylisz oplate w sieci z prowizja, nawiasem jak wszyscy ktorzy sie do tej pory wypowiadali.

Bianance bierze 0.006 eth od wyplaty (wedlug regulaminu), niezaleznie od kwoty. Chcesz taniej to szukaj innej gieldy.
Na sieci eth sa oplaty (NIE PROWIZJA), sa zalezne od tego jak szybko chcesz przeslac i jak duzo jest transakcji. Tu nie ma rady, musisz ogarnac statystyki kiedy oplaty sa najmniejsze. To jest niezalezne od gieldy, na
  • Odpowiedz
@gubula: na pewno zawsze jest obecna opłata (określiłem ją błędnie prowizją) za GAS. Dodatkowo wchodzi ustalona opłata giełdy. Ja podałem Ci z portfela na giełdę (wtedy tylko opłata za gas)
  • Odpowiedz
na c--j przerysowywać, jak Ci przepisałem

@gubula: Przeciez ty nie wiesz co przepisujesz ¯\_(ツ)_/¯ moze odrozniasz od 5 minut oplate od prowizji. Ale co tam jest na tym "ss" to nikt nie wie.
  • Odpowiedz
@gubula: Wszedzie jest tak samo:

Kupujesz coiny (placisz prowizje maker albo taker, albo nie placisz) -> wysylasz na portfel przez siec eth -> placisz lub nie prowizje + placisz oplate transakcji (dla utrzymania sieci eth) -> w zaleznosci od oplaty transakcyjnej dostajesz coiny na adres szybciej lub wolniej.

Od gieldy zalezy tylko prowizja maker/taker i prowizja od wyplaty. Oplaty za niezalezne od gieldy.
  • Odpowiedz