Aktywne Wpisy
Merck_1ae7 +190
Coś takiego odpisała mi osoba z którą chodziłem do liceum.
Lowca90 +199
Jeśli ktoś zastanawiał się jak wyglądają podłogi u ludzi bardzo bogatych (wykopowy programista 15k to przy nich biedak) to trzymam ją w rękach. Deska dębowa w klasie super select bez sęków i bieli. Szerokość 25 cm długość od 200 cm do 500 cm. Montuje teraz prawie 300 M2 w jednym z warszawskich apartamentów.
#remontujzwykopem #wykonczenia #budownictwo #budowadomu #nieruchomosci
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#remontujzwykopem #wykonczenia #budownictwo #budowadomu #nieruchomosci
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#razem #nowylad #neuropa #4konserwy
@kryptonim_putas: Ale w ich wymarzonej progresji podatkowej od najwyższego progu płaci się 75% podatku. xd.
Tak w gwoli ścisłości. Nie od całości a od nadmiaru. Tj, jak "czeci" próg będzie wynosić np 500k (rocznie) to 75% płacisz tylko od tego co przekroczy ten próg. I o ile ten hajs szedł by na to na co podadki iść powinny to jeszcze nie ma dramatu, ale dobrze wiemy że nieszły by tam gdzie trzeba więc HaaaaaaaaaaaaaaTffffffuuuuuuu na taki pomysł.
Wiem jak działają progi podatkowe. ¯_(ツ)_/¯
Wydaje mi się, że taki podatek byłby niesprawiedliwy, bo osoby bogatsze już na podatkach liniowych płacą więcej, a korzystają zazwyczaj mniej z usług publicznych (takich
Cieszem siem. Jednakowoż sporo ludzi tutaj tego nie ogarnia więc z rozpędu mi się napisało ¯\_(ツ)_/¯
Też prawda. Acz z drugiej strony, na podatkach bidaków i midclass wszystkiego co trzeba nie zbudujesz.