Wpis z mikrobloga

Mireczki jak wyglądaja reklamacje na amazon.co.uk? Przez pomyłke zamówiłem zły dysk SSD niepasujący do mojego lapka, chciałbym go sprzedać gdzieś lokalnie (bo zwrot chyba płatny?) ale nie wiem co w przypadku gdy się kupującemu popsuje.
#amazon #amazoncouk
  • 4
@sqbi_: reklamacja amazonu w praktyce tylko przez panel "my orders" wiec jedynie ty bedziesz mogl reklamowac produkt.

Masz 30dni na zwrot do amazonu (zwracaja pieniadze za kuriera) wiec lepiej bedzie oddac. Ewentualnie sprzedawac jako bez gwarancji.
@sqbi_: zwracalem produkty jeszcze jak uk bylo w EU, ale na drowy rozum powinienes odzyskac cala kwote, zaplaciles podatek, za produkt ktory zwracasz. Czyli doszlo do importu, ale produkt nie zostal wprowadzony na rynek, bo wrocil do sprzedawcy.

Natomiast czesto gesto amazon =/= zdrowy rozum, dlatego sugerowalbym zapytac obsluge klienta jak to wyglada.
@PurpleHaze: podsumowujac. Bez problemu odeslane. Troche stresu ze bedzie problem z cłem ale zarowno amazon jak i dhl dal wszystkie kwity, wystarczylo przykleic na paczke. Oddali tez za wysylke bo musialem ją zamówić i opłacić. Na revolucie jeszcze kasy nie mam ale w mejlu bylo ile mi oddadzą.