Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do @Lightcik i @Jakub_Olkiewicz bo niestety zapomniałem zadać to pyt do qa Rokiego. Dlaczego robicie na stronie tak, że jest fajny tekst to podpisuje się u was redaktor z imienia i nazwiska i swoim kontem a jak taki na poziomie gówna/przedszkola to jako redakcja? Wiecie, że piszecie słabe teksty i wolicie się pod nimi nie podpisać czy jak to wyglada?
#weszlo #kanalsportowy
  • 6
  • Odpowiedz
@Karling: Nie wiem jak u innych, ale moje najfajniejsze teksty były raczej anonimowe. ;)

Generalna zasada była taka, że blogi, felietony, wywiady czy reportaże podpisujemy, teksty takie jak pomeczówki, krótkie komentarze, zapowiedzi meczów czy pociski zostawiamy jako redakcja. Od 10 lat mniej więcej te zasady się nie zmieniają. Kryterium "fajności" tekstu może wynikać z tego, że najczęściej najlepsze na stronie są reportaże czy wywiady, a one zawsze są podpisane. Natomiast to
  • Odpowiedz
@Karling: od jakiegoś czasu mamy własne konta (wcześniej było konto "redakcja" i trzeba było napisać pod tekstem np. Damian Smyk, żeby podpisać), więc jest chyba więcej tekstów podpisanych. Mogę mówić za siebie - nie chce mi się zmieniać konta na to redakcyjne, więc jakoś od roku (?) wszystkie moje teksty są podpisane :D
  • Odpowiedz