Wpis z mikrobloga

  • 0
Jakie pomysły na wykorzystanie mięsa wieprzowego do obiadów?
Planuje zrobić coś a'la kebab. Tj zamarynować je w jogurcie i potem upiec w plastrach czy coś takiego. Plus ta bułka od mg78 chyba on wrzucał niedawno.
Mięsa mam 3,5kg bo promka była xd

#gotujzwykopem
  • 12
  • Odpowiedz
@Mishy: i np. gulasz lub bigos zazwyczaj więcej mi się gotuje, a ile dni można jeść to samo, więc mrożę w pojemniku lub torebce. Jak znalazł na leniwe dni, kiedy nie chce się gotować.
  • Odpowiedz
@Mishy: Takie duże porcje spoko nadają się ma szarpaną wieprzowinę, bo to jeden obieg piekarnika. Ja lubię poszarpać, zrobić w sosie barbecue i do słoika.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@klonu o! To jest pomysł na który czekałem. Generalnie sos bbq od pewnego czasu coraz bardziej do mnie przemawia a kiedyś taką wieprzowinę spróbowałem od współlokatora z konfiturą cebulowa i smak kosmos :)
@justypl też spoko pomysł ale już robiłem parę razy, choć przy tej ilości mięsa to chyba skorzystam :)
  • Odpowiedz
@Mishy: Kurczę jak nie masz maszynki do mielenia to trochę ogranicza możliwości. To może: zrazy zawijane, sos mięsny, do stir fry, upiec do kanapek . Szarpana wieprzowina wspomniana przez @klonu to bardzo dobry pomysł.
  • Odpowiedz